(2084) Fazolové lusky na karí s těstovinami

fazolkové lusky
anglická slanina
máslo + olej
cibule
karí
sůl
oblíbené těstoviny

Na másle s trochou oleje usmažíme drobně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme na menší kostičky nakrájenou anglickou slaninu a necháme ji rozvonět. Stáhneme z ohně, přidáme karí, dobře promícháme, maličko podlijeme vroucí vodou, vrátíme na oheň a za občasného míchání vydusíme na tuk. Je to nejlepší způsob, jak barva a všechny vůně přejdou do tuku.
Na tento základ vložíme překrájené čerstvé nebo mražené fazolky, opět maličko podlijeme, osolíme a na mírném ohni za občasného míchání je podusíme do měkka.
Zvlášť v osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a promícháme s fazolkovou směsí. Jednotlivé porce posypeme krájenou petrželkou nebo pažitkou a podáváme s oblíbeným zeleninovým salátem.

Recept poslala Fialka: „Na stejný základ s anglickou slaninou a karí je možné dát místo fazolek nakrájené čerstvé, sterilované nebo mražené houby, další postup je stejný.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2084) Fazolové lusky na karí s těstovinami

  1. a.rena napsal:

    Páni! Jak fazolky (hlavně na smetaně) nemusím, toto budu muset vyzkoušet. Tak lákavě recept zní a nádherně to jídlo vypadá.

  2. Vera M. napsal:

    Přesně takové fazolky mám v mrazáku . Podařilo se mi je “uloupit” na tržišti. Vloni skoro nebyly . Šetřím si je na zvláštní příležitost a ta právě nastala . Díky za novinku . Taky se těším

  3. Imelda napsal:

    Další dobrý recept na fazolky. Každý rok jich sázím celý záhon a fazolky na smetaně se taky nedají stále jíst, i když je máme rádi.

  4. jarybarka napsal:

    Fazolky na smetaně, ale hlavně jako přílohu k minutkovému masu mám strašně ráda.
    Fazolky na kari se mi líbí moc a budou brzo!
    Už jenom ten popis jak rozvonět kari mi vhání sliny do úst.Fialko Ólalá!

  5. sharka.68 napsal:

    já bych nevkládala zmražené, ale zblanšírované – aby už neprobíhal ten proces , že musej v pánvi rozmrznout… (teda, jestli mi Fialka teď nedá pěstičkou)..je to lepší a moc dobře chutná takto na kari i sladká kukuřice…. 😉

  6. BOYE napsal:

    Ólalá! A to říkám i přes to, že mám ke kari zvláštní vztah. Občas ale natrefim na něco, kde mě příjemně překvapí. Tak zkusim. A protože fazolky u nás jooo, tak zodpovědně prohlašuju, že už jsem do nich míchala kdejaké koření a musim říct, že snad jedině hřebíček s vanilkou a kakao se k tomu nehodí…

  7. kvetula.v napsal:

    Velmi zajímavý recept . Fakt jsem ještě nikdy nekombinovala fazolky s těstovinama.
    Stejně jako Boye mám trošku problém s kari, ale rozhodně vyzkouším. Napadají mne i jiné variace 😋😷

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Moudrý se učí po celý život, ale Ty máš polovinu života ještě před sebou a znáš toho strašně moc.👍
    A navíc umíš skvěle vařit, klobouk dolů, fazolky určo vyzkouším 😋😋😋

  9. lakysa22 napsal:

    Oceňuju, že Fialka napsala ….je možné dát houby….tož já místo těch fizulí, já jsem se s nima ještě neskaramdila…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..