fazolkové lusky
anglická slanina
máslo + olej
cibule
karí
sůl
oblíbené těstoviny
Na másle s trochou oleje usmažíme drobně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme na menší kostičky nakrájenou anglickou slaninu a necháme ji rozvonět. Stáhneme z ohně, přidáme karí, dobře promícháme, maličko podlijeme vroucí vodou, vrátíme na oheň a za občasného míchání vydusíme na tuk. Je to nejlepší způsob, jak barva a všechny vůně přejdou do tuku.
Na tento základ vložíme překrájené čerstvé nebo mražené fazolky, opět maličko podlijeme, osolíme a na mírném ohni za občasného míchání je podusíme do měkka.
Zvlášť v osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a promícháme s fazolkovou směsí. Jednotlivé porce posypeme krájenou petrželkou nebo pažitkou a podáváme s oblíbeným zeleninovým salátem.
Recept poslala Fialka: „Na stejný základ s anglickou slaninou a karí je možné dát místo fazolek nakrájené čerstvé, sterilované nebo mražené houby, další postup je stejný.“
Páni! Jak fazolky (hlavně na smetaně) nemusím, toto budu muset vyzkoušet. Tak lákavě recept zní a nádherně to jídlo vypadá.
Přesně takové fazolky mám v mrazáku . Podařilo se mi je “uloupit” na tržišti. Vloni skoro nebyly . Šetřím si je na zvláštní příležitost a ta právě nastala . Díky za novinku . Taky se těším
Další dobrý recept na fazolky. Každý rok jich sázím celý záhon a fazolky na smetaně se taky nedají stále jíst, i když je máme rádi.
Fazolky na smetaně, ale hlavně jako přílohu k minutkovému masu mám strašně ráda.
Fazolky na kari se mi líbí moc a budou brzo!
Už jenom ten popis jak rozvonět kari mi vhání sliny do úst.Fialko Ólalá!
já bych nevkládala zmražené, ale zblanšírované – aby už neprobíhal ten proces , že musej v pánvi rozmrznout… (teda, jestli mi Fialka teď nedá pěstičkou)..je to lepší a moc dobře chutná takto na kari i sladká kukuřice…. 😉
Není nutné blanšírovat, stačí prolít vlažnou vodou a jsou rozmražené natotata. Takhle rozmražuji zeleninu, kdžy ji zapomenu vyndat dřív z mražáku.
ano, jsou rozmražené, ale přesto studené…a než se prohřejou…blanšírované jsou horké, ta dodělávka je pak kratší….
Ólalá! A to říkám i přes to, že mám ke kari zvláštní vztah. Občas ale natrefim na něco, kde mě příjemně překvapí. Tak zkusim. A protože fazolky u nás jooo, tak zodpovědně prohlašuju, že už jsem do nich míchala kdejaké koření a musim říct, že snad jedině hřebíček s vanilkou a kakao se k tomu nehodí…
Velmi zajímavý recept . Fakt jsem ještě nikdy nekombinovala fazolky s těstovinama.
Stejně jako Boye mám trošku problém s kari, ale rozhodně vyzkouším. Napadají mne i jiné variace 😋😷
To me taky. Klidne do toho lupnu par lzic smetany treba. 😋
To já mám kari ráda. A jak jsem psala, že moc nemusím fazolky, tak toto mě láká a prubnu.
Moudrý se učí po celý život, ale Ty máš polovinu života ještě před sebou a znáš toho strašně moc.👍
A navíc umíš skvěle vařit, klobouk dolů, fazolky určo vyzkouším 😋😋😋
Oceňuju, že Fialka napsala ….je možné dát houby….tož já místo těch fizulí, já jsem se s nima ještě neskaramdila…
Já s fazolema taky ne, ale fazolky miluju 🥰
A oceňuju, že se s nima neskaramďuješ