(2097) Máslový chléb

500 g hl mouky
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
60 g cukru
5 g soli
1 vejce
50 g změklého másla

Zadělejte klasické kynuté těsto ze všech surovin kromě másla. Jakmile jsou suroviny spojené, přidejte změklé (ne rozpuštěné!!) máslo a zapracujte. Jde to mizerně, nejlepší je dělat těsto v robotu. Dejte kynout asi na 1 hodinu. Pak vyklopte a rozdělte na 3 části, lehkou rukou uválejte prameny a spleťte do copu. Dejte do formy a nechte asi 15 minut kynout. Potřete vajíčkem smíchaným s trochou mléka a dejte péct na cca 30 minut na 180°.

Recept poslala Jana: „Nejlepší jsou plátky zlehka opečené v toasteru, potřené máslem a domácím džemem. Dá se jist nasladko i naslano, výborná by z toho byla žemlovka – ale to by napřed muselo zbýt…“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2097) Máslový chléb

  1. lakysa22 napsal:

    Hned se do toho dám, akorát musím pro qasnice..

  2. sharka.68 napsal:

    kvasnice doma jsou..to ostatní taky..na víkend bude pečivo 😀

  3. jarybarka napsal:

    Já mám všechno až na tu formu…

  4. kvetula.v napsal:

    Žjůůů… copánkovej chleba jsme ještě neměli. Dopředu neprozradím , už se těším, až 🐻 na chleba vykulí 👀😉😁
    😷

  5. Jana Macůrková napsal:

    Já dávám pouze špetku cukru do kvásku, do těsta už ne, připadá mi moc sladký.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nějak si to neumím přestavit např. s česnekovou pomatlánkou, zdá se mi tam dost cukru, ale …… co z něj udělat mazanec? Šlo by to?

  7. BOYE napsal:

    Já ty nasládlý chleby moc nemusim, ale zmínka o tasteru a másle mě dokonale dostala. Já si k tomu představuju pomerančovou marmošku. Nebo černorybízovou… Ňááám!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..