Tak – a dárek na víkend. Pokud se někdo chystá na chatu-chalupu a ještě ke všemu tam čeká hosty, může se hodit, má být škaredě.
8 buřtů
400 g cibule, 20 g česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kečupu
láhev černého piva
1-2 lžíce medu
sůl a mletý pepř
POSTUP:
1) troubu předehřát na 200°
2) buřty oloupat, podélně rozpůlit a vložit do pekáčku
3) cibuli nakrájet na půlměsíčky, česnek na plátky, feferonku na plátky (kousky)
4) na středním plameni rozpustit sádlo a cibuli opéct dozlatova
5) přidat tymián, česnek, chilli papričku, bobkový list – minutku promíchat
6) přidat protlak a kečup, zarestovat a míchat 4-5 minut
7) přidat pivo, med, sůl a pepř a nechat 5-8 minut svařit
8) nalít na buřty a 20 minut zapéct
Protlaku a kečupu může být víc, aby bylo víc omáčky.
Recept poslal: Tomáš M., foto ilustrační (protože jsem to zapomněla vyfotit)
… a taky víc buřtů a piva a vůbec všeho, jinak by na hosty nezbylo… Kurník, já bych si dala!
Co ti bráni? Vypila sis pivo? 🙂
Kdybych měla pivo, tak bych si je upekla, ale nemám buřty…
Hele právě jsem se pobavila, jak sis rejpla u konkurence 🙂 A odpoví ti někdy?
Nikdy…ani ve zprávach na fb.
Já jsem tuhle vezla klienty na Slapy. Tam a zase zpátky. Prý se jen projdou, zaplatí mi čekačku a jestli na ně teda půlhodinku počkám. Proč ne, že? Když má někdo peníze na to, aby za 3.000,- jel na otočku z Prahy na Slapy, tak počkám ráda!
Zatím co se oni procházeli, já jsem si dala v místní hospodě buřtíka na pivě. Byl to asi podobný recept, dostala jsem plný polévkový talíř naprosto dokonalé omáčky s buřtem, co mohl klidně soupeřit velikostí se štanglí salámu, v omáčce byly kusy cibule i česneku, lahůdka nad lahůdky. K tomu domácí kvasový chléb – lidi, já jsem se tak přežr… Jedním buřtem! Ale ta chuť byla dokonalá.
Dělám je vlastně úplně stejně. Teda dělala jsem, dokud bylo kde, teď nedělám, ale určitě se k nim zase vrátím. Jednou bude líp!
Tenhle recept nemá chybu!
Buřty na pivě – klasika. Ale už jste měly odvahu udělat buřty na Coca-Cole (recept jsem psala na PŽ) ❓ 😛
Buřty ne, žebirka jo.
Zrovna dneska jsem si na tebe vzpomněla – pošli mi ten recept, já ho nechci hledat na Kuchatce. Může být bez fotky, já tam když tak něco dodám.
A to je od Tebe hezké, že sis vzpomněla 😀
Recept je v podstatě stejný, jen vynechávám tymián, bobkáč a samozřejmě med. Zato mám ráda hodně toho bince na buřty, takže přidávám hodně čerstvé papriky (nejlépe mi voní slovenská nebo zeleninová, či jak se tomu teď nadává – prostě ta klasická, u které nevíte, jestli je pálivá, nebo ne), v sezoně zaměním protlak za rajčata.
Takže nic světoborného, jen to prostě zaliju kolou. 🙄