1 hrnek vody
3 PL siracha
5 PL sójové omáčky
1 PL utřeného česneku
1/4 hrnku cukru
3 PL medu
To svaříme a v závěru zahustíme rozmíchaným bramborovým škrobem – 2 PL škrobu + 2 PL vody. Provaříme a odstavíme.
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, dáme do sáčku a přidáme 1/3 hrnku bramborového škrobu a protřepeme tak, aby se maso obalilo. Dáme do rozpálené wok pánve a opékáme do zlatova. Potom vlijeme medovou omajdu a prohřejeme.
Podáváme s rýží.
Recept poslala Úsměvka: „Já maso trochu osolila, ale příště to dělat nebudu, huústa nás pálí ještě teď.“
sriracha je mrcha..někdy se rozpálí tak, že i moje plechová hústa hřejí… a klidně to dělej dál, jen vynech tu srirachu, postrouhej kousek zázvoru a dej špetku mletý skořice a špetku malou, kajenskýho pepře..jinak všechno udělej tak,jak tohle…
No, já myslela to, že už to nebudu solit. Ale díky za návrh, to určitě využiju. J
Jsem chtěla napsat, že využiju Tvojí nabídku, ale cosi se stalo a spadnul celý systém (nevím, zda kvůli wifi či kvůli „nezabezpečeno x zabezpečeno“)
Já sice pálivé můžu, ale jen decentně. Takže použiju Sharčinu fintu se zázvorem a kajenským pepřem. Jinak je to recept dělaný pro mého zetě, ten má hústa ne plechová, ale snad azbestová nebo co.
Také se na ní vrhnu, to souhlasím 🤣🤣
Srirachu kupovat nebudu (i když právě teď by nebyl problém ji koupit), asi by se dřív zkazila než spotřebovala, ale využiju Šárčinu radu na modifikaci (k té mám suroviny doma a často používám) a v brzké době předložím vrchnímu ochutnávači 😋😷
Bylo to výborné, jen opravdu hodně ostré. A to ten můj to jako může, já ne. Příště bez Sirachy. 🤣🤣🤣
mají i malé lahvičky..jen já kupuju na Beaver vždy dvě velké a po víkendu je v té druhé na dně…. tam tomu říkáme důvěrně JUPÍK…. a jíme to i bez ničeho 😀 (samotný)
Taky mam v planu to zkusit, ale zitra budu delat kure „jinak“ a doufam, ze to vyjde a podelim se.
Vymyslelas, jak udělat z kuřete pštrosa Helo? To bude na nobelovku 😉😁
(tedy myšleno velikostně)
Ne, z kuře udělá pstruha …. to je logické 🤣🤣🤣🤣
Pche, když může Boženka dělat z prasete divočáka! Ale nepovím!
To je jednoduché – vezmeš menší prasátko a větší klacek. Po hodině jsi z toho divoká ty i prase….
Cha chá, představila jsem si svoje kuře na medu a hele, překvápko! Tohle má tedy grády! Jen asi nebudu dělat škrob do omáčky, ale vystačím si s tím při obalení. To se těšim…
Jo a na Rohliku jsou kuřata v akciiii!
Minulý týden v Kauflandu, teď i Lídl.
Já mám ráda “palihuby”, takže já dobrovolně do toho půjdu 😺