Levná, rychlá,výborná – nastrouháme vařenou mrkev a celer, přidáme čerstvě nastrouhaný křen a spojíme tatarkou – stačí. Dají se přidat i jiné ingredience, např. hrášek s kukuřicí Bonduelle Mexico, nastrouhaný tvrdý salám nebo nastrouhaná vařená vejce, připepřit … fantazií se meze nekladou, ale naprosto dostačující základ.
Na PŽ vložil(-a) 8.3.2017 consultingc, zachránila Imelda
Hlasuju pro tu v základu. Všechno ostatní z toho dělá překombinovanou kejdu.
Když se vynechá mrkev, jsou dobré lehce opražené, drcené vlašáky.
Když se vynechá mrkev a celer, je skvělé nastrouhat ke křenu vařenou řepu. (to je specialita pro Haderach)
Tady tě překvapím – křenovou s trochou červený řepy jsem schopna pozřít. Jednak ten křen přebije řepnou pachuť a druhak je to krááááásně růžový.
Ty mi dáváš! 🙂 Takový překvápka hned na první ránu.
Já bych dala majolku, tu tatarku si tam neumím představit. Ale já jí nemusím v žádné pomatlánce. 😉
Taky bych nedala tatarku … a ani ty luštěniny.
No, přiznávám, já tatarku nepoužívám vůbec do ničeho. Fakt nikdy. Ale to jsem ani nepsala. Zjistila jsem totiž, že spousta lidí nerozlišuje mezi tatarkou a majolkou – tedy pokud ji dávají DO NĚČEHO.
Tatarku taky nikdy nekupuju. Protože ji máme rády, tak si ji děláme samy. Fakt je, že ty kupované se konzistencí od majolky moc neliší a tudíž je to v pomazánce skoro fuk.
Hrášek s kukuřicí se mi v tomhle jídle nelíbí vůbec, ale rozumím tomu buřtu…
vařené fazole s křenem a trochou majolky a zakysaný smetany, sůl,pepř, lahoda to je…..
Jó, tak to je taky oblíbená pochoutka malých kovbojů…
Základ bude nejlepší – s trochou majoulky (smíchané s ušlehanou smetanou). Už se těším..
Aaaaa, madame to berré po frrransouzkuuu…
Je fakt, že šlehačka křenu sluší. Moc. Ale k té zemité mrkvi a celeru mi francouzská majonéza připadá moc vznešená. Asi jako tlačenka a pravý šampaňský.
S tou mrkefí budu hooodně šetřit, a čeledi jsem jaxi přehlídka..
Jen co se zadaří poctivý český křen – to budou orgie ! a určitě dojde i na křenovou pomazánku. Pokud bude i čerstvá červená řepa (minulý týden jsem vařila z poslední z loňské sklizně a pořád byla vynikající ) , bude pomatlánka i růžová 😋😷
Tak jo křenová bude!majolku i tatarku dělám svoji tak ji tam klidně vrznu.jen ten křen někde najít