Bealltainn

Jaro je v plném proudu a další dva významné dny na dohled před námi. Předvečer prvního májového dne je odvěkým mystickým časem, ať už je zván Filipojakubskou nocí, Beltainem nebo Pálením čarodějnic. A co teprve den poté, kdy hrdliččin zve ku lásce hlas z borovicových remízků nejen Hynka, Jarmilu a Viléma. Jelikož se jedná o náročných zhruba čtyřiadvacet hodin, od prvního škrtnutí sirkou pod univerzálním podpalovačem značky Malleus maleficarum, po poslední pusu pod třešňovým kompotem, dovolili jsme si předložit pár univerzálních rad, ať se stihnete připravit.

  • V případě, že vyrážíte na večerní čarodějnický potlach, pamatujte na řádné osvětlení dopravního prostředku. Dvoustopého, jednostopého i bezestopého Nimbuse 2021. Bílé světlo, červené světlo a nějaká ta odrazka zabrání nepříjemnému setkání s dvacetitunovým pometlem křižujícím okresní silnice, aby se vyhnul mýtné bráně.
  • Pokud jdete rozumně po svých, vězte, že po setmění musíte být mimo obec vybaveni reflexními prvky. Světluška na niti, fluoreskující houba nebo řádně vybělená lebka humanoida vyjmutá z hrobu by měly být až tou poslední alternativou. Doporučujeme spíše cool čarodějnické reflexní pásky na paži. Jsou sexy, jdou s dobou a hodí se ke každému outfitu.
  • V případě covenu směřujícího po silnici na místo nočního rejdění platí také podmínky o řádném osvětlení. Vpředu bílé, vzadu červené. Pokud se naopak jedná o dav rozzuřených vesničanů mířící konzultovat s doktorem Frankensteinem jeho pokroky na poli oživování, lze předpokládat, že bude vybaven nejen dostatkem vidlí, ale i zapálených pochodní.
  • Pokud potřebujete mít na místě konání sletu nějaké krávy, voly nebo jiný dobytek, pamatujte na čas. Hnaní stáda silnicí po setmění je zakázáno, a to až do kuropění.
  • Pamatujte na poučku, že člověk nelétá. Ani po pozření čarodějných lektvarů či magických houbiček. Prostě nelétá, tak to nezkoušejte. Je jedno kolik kytek očicháte, nejste Létající Čestmír.
  • Nazvat partnerku starou čarodějnicí není lichotka ani během Valpuržiny noci. Obdobně to platí u plesnivého kozla, oplzlého kohouta či jezinky. Zbytečně to zadělá na rodinnou rozepři, kterou pak často musí řešit uniformy a kouzlo okamžiku se rozplyne jako jedová slina v čarodějném kotli.
  • Většina obojživelníků je u nás chráněna, tak je neolizujte. Dost pochybujeme, že z toho budou odvaření. Vlastně neolizujte nikoho, od koho nebudete mít jasný souhlas.
  • Krádež černého kohouta z cizího kurníku je pořád krádež. Těžko vám někdo uzná, že jste ho ukradli v krajní nouzi, protože jedna čarodějnice nepřinesla tu poslední správnou ingredienci.
  • Stříkání mourka černou barvou je nejen podvod ale i týrání. Kouzlo se vám stejně nepovede.
  • Pokud zapalujete očistnou hranici, dělejte to vždy pod dozorem a dost daleko od všeho co by mohlo chytit. Mystické setkání vyznavačů pohanské magie rozmetané proudnicí hasičů je sice taky očistný zážitek, ale spíše intenzivní než pozitivní.
  • S ohnivou vodou rozumně. Hlavně u ohně a vody. A vlastně u všech ostatních elementů.
  • Když se budete v první májový den líbat pod rozkvetlou třešní, doporučujeme tak činit pouze u osob sobě znalých. Pokud nejste stejné domácnosti, a přesto chcete po vzájemné dohodě započít omlazující rituál, je vhodné si předložit negativní PCR testy. Pokud je nemáte, je možné výjimečně použít papírové tašky z marketu (s vystřiženými otvory pro oči), díky kterým nedojde ke kontaktu. Ale zase asi neomládnete.
  • Za snahu o ukradení májky dostanete mnohdy od chasníků ze sousední vesnice pár facek. Za pokus o ukradení Bohušova zlatého dědictví v obchodě hrozí pokuta slušných pár tisíc. Tak si to neplést. Nejlepší bude, když nebudete krást vůbec.
  • Pokud jste se rozhodli projevit svou lásku milovanému protějšku, tak pamatujte na to, že tradiční malování obřího srdce na dům kde žije, je dnes okem zákona považováno za trestný čin. Pokud s tím tedy pantáta majitel nesouhlasí.
  • Dobře si rozmyslete, než začnete vysypávat milenecké cestičky vápnem. V mnohé konspiracím nakloněné duši by mohlo vzklíčit podezření na přípravu hromadných hrobů.
  • Líbejte se jen se souhlasem. Nelíbejte každého, kdo stojí dlouho pod třešní. Někdo může třeba jen čekat na autobus. Nebo ho prostě baví stát pod třešní.
  • Pokud se jdete omýt v potoce, abyste byli po zbytek roku šťavnatí, nelezte do vody pod vlivem, nekoupejte se za povodňově aktivity, u zdymadel, jezů a mlýnských náhonů. Neradno plnit hrníčky dalšími nevinnými dušičkami.

Uloupeno na FB Městské policie Přerov. Děkujeme 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: Bealltainn

  1. blahovka.h napsal:

    Krásné ! ! !
    Díky, bude se mi dobře spát :-).

  2. 60anda napsal:

    Nezbývá než dodat“užijte si to“

  3. hrabeboto napsal:

    Šťastný let a hladké přistání.

  4. lakysa22 napsal:

    Já jsem dokonale připravená – mám novou dvousedadlovou lopatu (když natrefím na nějakého fešáka, co se nechá uhranout) brdzy fingujou, ohnoviu vodu vezu sebou…jen aby Pražák zas po nás nestřílel…

  5. Jiřina napsal:

    Krásné čtení a pěkné probuzení do dnešního dne. 🙂

  6. a.rena napsal:

    Krásně je to tu shrnuté, informací není nikdy dost, budu se podle tohoto manuálu řídit. Jen po roce mi špatně startovalo koště, musím to do večera ještě doladit. 😀😉

  7. bozena.fialova napsal:

    Božínku, to je krásné čtení! Plno dobrých rad a přátelských upozornění. Úžasně vtipný člověk, moc děkuju.

  8. BOYE napsal:

    Já nejvíc ocenila stáda volů a krav na silnici od setmění do kurvopění. To je přece krásně řečeno: „Dobytkové, když jste vožralý neválejte se po cestě!“ A přerovským bobbykům zdar!

  9. Vera M. napsal:

    Díky moc , čtu to už po kolikáté . Obrázek taky krásný a vtipný 😎

  10. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    „Pokud jdete rozumně po svých“ – žádná čarodějnice nechodí po svých 🤦‍♀️
    „Když se budete v první májový den líbat pod rozkvetlou třešní“ – pod kterou, když letos nekvetou? 🤷‍♀️
    „Líbejte se jen se souhlasem“ – slibuju, že vytvořím dokundament, kde podepíše souhlas 🤣🤣🤣
    Je to krásně napsané, klobouk dolů 👒👒👒

  11. kvetula.v napsal:

    Díky za poučení a hlavně pobavení. Pan MěPo je skvělej😁😁
    A já jdu na to! 🧹🔥😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..