Recept přidala Jiřinka a píše: Fazolky na kyselo dělám dost často, ale trošku jinak. Zpěním cibulku na oleji, přidám mražené pokrájené fazolky/v létě syrové/chvilku podusím, přidám vývar zeleninový a vařím až jsou fazolky měkké. Osolím,opepřím,přidám ocet a trochu cukru. Zahustím kuličkou hladké mouky a másla. Smetanu nedávám, ale zkusím, bude to zase jiná chuť. K tomu brambory a vařené maso, nebo bez masa.)
Není jednodušší tu mrkev nastrouhat a dál pokračovat tak,jak zní recept?
Já mám zavařené, takže byly předevčírem. S bramborem a vajíčkem.
Jiřinko , já bez Smetany ani ránu a v létě vařím pořád dokola . V zimě jsem letos ještě neměla, tak to musím napravit . Mám moc ráda . Žádný kastrol není dost velký …
Jojo, mňamka a u nás teda i s masem,…
Abych nezapomněla, hezké velikonoce všem! 🙂
Mimochodem, nějaký zloduch vykoupil u nás v Kolíně polohrubou mouku, hrom aby je po poli honil!
Nejen v Koline. 🙁
I když cibulku dávám skoro všude, tak tady ne a nakonec dám smetanu.
Fazolky na smetaně dělávám často.