vykostěné králičí hřbety
zelený pepř
jalovec
tymián
saturejka
nové koření
rozmarýn
bobkový list
(mangalicový) špek
cibule
Nameleme směs koření – zelený pepř, jalovec, tymián, saturejku, nové koření a rozmarýn, hřbety okořeníme a osolíme z obou stran, zarolujeme a převážeme kuchyňským špagátkem. Rozškvaříme si nadrobno nakrájený kousek špeku z mangalice, na něm dozlatova osmaneme cibuli, roládky ze všech stran ošlehneme, přidáme 2 bobkové listy a podlité udusíme doměkka. Nakonec šťávu zjemníme plátkem másla. Podáváme s vařeným bramborem.
Recept poslala Fialka
Foto ilustrační
Neroluji jako na obrázku, ale hřbítek podélně rozříznu, hodně rozklepu na plochu, vznikne mi tak obdélníček, na který položím náplň, a nahoře sepnu buď párátkem, nebo kovovou jehlou. Podobně jako u španělských ptáčků. Plním vším, co je momentálně k dispozici.
Hm, to jsi šikovná! Jà potřebuju kilometr nití…
Samozřejmě, že hřbítky jdou rozklepat na plátky a zarolovat do nich COULO,
vzniknou závitky pokaždé trochu jiné. Ale to už je úplně odlišná úprava. Půvab mého receptu je v tom, že koření jen podtrhne, ale nepřebije jemnou chuť králičího masa.
Tak to jó, Boženko! Králíci jsou, do mražáku je dávám rozdělené na zadní nohy, cemry a přední nohy, tak mám vystaráno a vím, jak budou příště. Děkuji za skvělý recept.
to máš pravdu, mám tu chuť v hústech….
Škoda, že už nemáme králíky a co jsme jich za ta léta měli. Taky jsem si je do mrazáku předem rozporcovala, zadní nohy i vykostila. Teď už bych to nezvládala a mladí v tom pokračovat nechtěli.
Boženko, já nekomentovala náplň, ale způsob tvarování těch závitků. Já vím, že je to ilustrační fotka,ale jen jsem navrhovala jiný způsob přípravy toho „obalůu.
Boženko 3x Ólalá!To je excelentní recept.Jenom to masíčko s kořením na špeku!Nádhera!
Opět je v jednoduchosti krása.
jsou supr..já nemotám nitěmi..zatáhnu to na pánvi, ono se to chytne a nepustí..stejně jako ptáčky..nitě mi vadí, párátka se lámou a jehlou jsem si jednou probodla ruku…kámoška si to jednou chtěl aulehčit a pak nám sděllit, jak jsme pitomé,že nás to mohlo napadnout a na závitky natáhla gumičky…pak to po udělání vyhodila celý i s omáčkou,guma byla cejtit ve všem …jíst se to nedalo….
Já myslím že s těmi nítěmi je to perfektní. Dostanou tvar takových faldíků naducaných mňam.
Jejda to mám chutě a slintám tu jak bernardýn.
No já nevím, pořád mi to připomíná jeden jediný tvar …..
Jaký prosím????
🤣🤣🤣🤣
Přesně ten 🤣🤣🤣
😃 Aspoň to zkusila a jednou pro vždy ví.
Jeden kamarád má, snad ještě po babičce , takové zvláštní kovové „skřipce“ a ptáčky umí excelentní 😋
Já mám v mrazáku vykostěné cemry z pěkně urostlých králíků (2,5 kg čisté váhy jeden kus) – zkuste uhádnout, co bude u nás v neděli k obědu 😉. Krásný, jednoduchý recept a oba tu slintáme 😋😋😷
To musí být chutná šťáva . Výborná úprava těch hřbetů , jako z interhotelu
Ty bláho, jalovec a tymián ano, ale k tomu saturejka …. tak to je bomba. To by mne nenapadlo.
Fialko, díky moc za recepísek, až se tu bude válet králík, tak vyzkouším 👍👍👍