vejce natvrdo
sklenice naložené červené řepy (plátky, kostky nebo celé bulvičky)
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, vložíme do nádoby a zalijeme červenou řepou i s nálevem tak, aby všechna byla v láku ponořena.
Vrstvíme vždy část použitých vajec a 1 malou skleničku řepy, následuje další vrstva vajec a zase přidáme řepu z jedné malé sklenice atd.
Vejce jsou nejlepší už druhý den od naložení. Tato vejce mohou být rozpůlena a použita např. na ozdobu salátů apod. Saláty tím získají atraktivní červenou ozdobu a budou také velmi delikátní.
Podle Dadala vejce nakládala Lakysa.
Tak tohle se tedy opravdu povedlo, zavržený recept jsem vzala na milost. :-))
Zkombinovat je na obloženou mísu s neobarvenými by mohlo vypadal moc pěkně.
Lakysko, díky.
Tak to je paráda.A to se takhle probarví do druhého dne?
Asi líp v té červené řepě, než v červeném zelí.
Ale barva ze zelí je sytější a s prominutím ucela jiná, jak jste si jistě všimly.
Jestli je sytèjši nevím, ale máš je karásnè fialové.
Vypadá to pěkně. Taky máš Sašo pěkný talířek.
Sašo máš to moc hezké, talířek je nádherný.
Mi se líbí a věřím i té chuti . Ale ještě jsem nedělala .
Díky za další inspiraci . Nejvíc mě lákají co nejvíce Kyselá ta vajíčka
Červenou řepu mám ráda na každý způsob (který jsem poznala), tudíž nemám problém do ní strčit vejce – ta chuť je zajímavá a řepa je posléze konzumace schopná.
Ta barva je bezkonkurenční 👍
Bylo to docela jedlé, ale kozumnovala jsem třetí den…