asi 10 větších pálivých ředkviček
(bílé nebo růžové jsou pálivější)
1 zelené nebo žluté jablko
pepř
sůl
Ředkvičky omyjeme, zbavíme ocásků a najemno nastrouháme.
Jablko oloupeme a rovněž nastrouháme najemno.Smícháme, osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme jako přílohu k pečenému nebo vařenému masu.
Pozn: nemám ráda křen, tak jsem použila pálivé ředkvičky…. Jana Macůrková
Dobrý nápad – pálivé ředkvičky místo křenu, jen si neustrouhnout prstíky :-).
To červený tam, to jsou ředkvičky, ne to, co si myslíš…..
Ředkvičky jsou zdravé, hlavně ty bílé.
Příště to zkus ještě zakápnout citronem nebo limetkou. 😉
Dělala jsem ředkvičkový salát podle kamarádky Gábiny, ale právě ten citron mi tam vůbec nesedí. Takže ne.
Ten citron ne kvuli redkvickam, ale aby jablko nezhnedlo, ne?
Jinak – uplne od veci – vcera jsem delala kolac s boruvkama a limetou, naprosto dokonala kombinace.
Ano, tak jsem to myslela.
Hele, ten koláč musel být vynikající, tomu věřím. 😉
Já miluji křen. Kýchnout . To ne. Ale Křenová omáčka, to je mňam. S uzeným.
Křenovou omáčku jsem sice dělala, ale můj šélek to optavdu není.
Jak píšu, křen zrovna neoblibuju. Tak jsem ho zkusila nahradit ředkvičkami. A k tomu masu to kupodivu šlo.