(2152) Kuřecí prsíčka po italsku

kuřecí prsa
pesto
rajčata
mozzarella

Kuřecí prsíčka nakrájet na plátky, omatlat v pestu a nechat odležet – klidně  přes noc. Pak vyskládat do pekáčku nebo zapékací misky, poklást rajčaty na plátky a rovněž na plátky nakrájenou mozzarellou. V troubě péct cca na 190° asi 40 minut, prostě podle trouby.

Recept poslala Květa B.: “ My to měli s hranolky, ale šly by i vařené brambory nebo rýže či opečená bagetka, jak kdo chce. Ta šťávička z pesta, rajčat a sýra je výborná. Není to můj recept, našla jsem to na netu, jen už nevím kde. Ještě že jsem si to opsala. Moc jsme si pochutnali.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2152) Kuřecí prsíčka po italsku

  1. BOYE napsal:

    Já ta kuří prsa nijak nevychvaluju, ale protože zatím nikdo nevychoval kuře složené jen ze stehen a drůbků, musím prsa zpracovávat. A tenhle způsob se mi líbí, protože vznikne ta šťáva s bylinkama a rajčatovým bonusem.
    Květo, máš jedničku!

    • Jana Macůrková napsal:

      Já naopak oblibuji právě prsíčka. Je to tím, že kluci (Vlastik a bráškové) byli zvyklí a rozmlsaní právě na masíčko bez kostí. Takže u nás prsíčka jdou hodně.
      Pokud se mi podaří někde koupit kuřata v akci, tak je rozbourám, prsa zvlášť, stehna, křídla (horní část) a zbylou kostru na poblivku – zbytek z toho oblibuje náš pan Kešu.

  2. a.rena napsal:

    Jo, jo, taky radši křidýlko nebo stehýnko, ale ta rajčatovo bylinková šťávička láká… Tak jo!

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Myslím, že vykostěné stehno by to nepokazilo. 😉

  4. jarybarka napsal:

    Recept zajímavý a určitě vyzkouším.Diky Květo.

  5. sharka.68 napsal:

    zkuste to s treskou…výborné to je….a na kaprovi taky….

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    To určitě vyzkouším, zrovna tady mám zelené od mrkve a bude třeba ho zlikvidovat (Boyko díky), tož kuřokozí do toho naložím. Bezva nápad. I ta rajčata tam sním.

  7. kvetula.v napsal:

    No recept hodný vyzkoušení… Bude to ze stehenních řízků a láká mne zkusit použít ta rajčata sušená (i když „živá“ jsou po ruce pořád). 😋😷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..