vepřová krkovice bez kosti
3 lžíce hořčice
3 lžíce oleje
mletý pepř
1 lžíce medu
2 stroužky česneku nebo granulovaný
mouka
strouhanka
vejce (+ trochu mléka)
sůl
olej
Krkovici nakrájíme na plátky a mírně naklepeme.
Hořčici smícháme s olejem, pepřem, medem a utřeným nebo granulovaným česnekem. Vzniklou marinádou potřeme krkovičku a odložíme přikrytou do chladu (alespoň na hodinu, ale lepší je do druhého dne). Maso osolíme (nesolit před nakládáním, pustí vodu!) a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s brambory, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
Já jsem použila medovou hořčici. Haderach
Chuť na prasečí šnycl se právě dostává do vyššího levelu. K vítězství chybí již jen jediný stupínek: Koupit maso. Ne, zpět: Koupit dobrý maso!
Já mám kus krkny v mrazáku, takže asi ve čtvrtek bude řízeček. Na zítra je tam poblivka, na úterý mám chuť na bramborák a ve středu potřebuji spotřebovat poslední loňské jahody, takže budou knedlíci.
Koupit dobrý maso….docela prblém.
Řízky z kotlety taky potírám česnekem, ale zuksím tu méďovou hořcici…
Kupuju jí taky.Je vynikající.
haderach, to mi nedělej..já tu hlady padám….stačil by mi ten rezeň…. 😉
Šťouchaný brambory s cibulkou a petrtelkou taky nebyly marný 🙂
Bože, to je ale krásný šnycl. Naložit s česnekem znám, ale s hořčicí a ještě k tomu medovou – určitě udělám. Dnes byly karbenátky, zítra chce děda pěry s meruňkama, ale ve středu bude tento nádherný řízeček a šťouchané brambory a nějaký salátek. Mňam. 🙂
Hmmmm…. pikantní řízek… jistě bude olalááá … Rozmražené maso nerada marinuji, ale brzy bude třeba doplnit zásoby, takže bude čerstvá krkovička a hned ji nahořčicuji 😋😷
Vypadá to fakt mňam mňam a my, co nemůžeme, uděláme mlsným dětem ( z nichž polovina krkovičku nechce a je to jejich smůla ). Marináda se dá vyzkoušet i se suchými kuřecími prsíčky , které tato polovina mužstva oblibuje ….
Já teda krkovičku nebo vykostěná kuřecí stehýnka , takže odvracím zrak a jdu na dietu
Čéče, tak ty budou o víkendu, jen u nás moc krkna neletí, tak zmarinuju kotletu. 👍👍
Kotleta je víc suchá, dala bych přednost té krkovičce.
Ale zas nesmi byt moc prorostla. Ja mela krasne libovou…
Já o krknu taky nestojím.Bude to jiný kousek vepře.
Ale vypadá nádherně ten tvůj marinovanej!
Ja krknu miluju. Na moooooc ruznych zpusobu.
U nás taky krkovice nejede, vepř by ji klidně nemusel mít, takže vymyslím nějakou jinou „flákotu“. A hotovo.
A já mám ráda krkovičku. Jen tak trochu prorostlou. Je to potom šťavnatý. Suché řízky ne.