kulaté tvarůžky
syrové strouhané brambory
hladká mouka
vejce
utřený česnek
mletý pepř
sůl
majoránka
Brambory nastrouháme na malých slzách najemno, přidáme ostatní přísady a vymícháme husté těstíčko. Na lívanečník nebo pánev s rozpáleným sádlem dáme trochu směsi, položíme tvarůžek a zakryjeme těstem.
Rychle usmažíme po obou stranách a podáváme a konzumujeme nejlépe ihned.
Je k tomu dobré vychlazené pivo…
Recept poslala Sharka.
Čili syrečky v bramboráku…
Znám a nejsem schopna to pozřít, ale věřím, že syrečkomilce recept potěší.
Já byla syrečkomilec (i když jen zastudena as čerstvým chlebem) do třetího těhotensatví. Od té doby je nemůžu ani vidět, ani cítit, natož pozřít. Bramboráček ano, syreček ne.
Myslím, že na lívanečníku se to dá usmažit líp. Dá se to totiž uakrýt těstem, a neteče to.
to je možný, já ho doma nemám…..
já to nezakryla kvůli nafocení… 😉
Dyť je to tak dobré! Jj, znám a dělávám.
Nepochybně je to strašně dobrý – já se jaksi nepopasuju s tím syrečkem. Mohla bych tam zkusit dát jiný sýr…
Čímž nemyslím třicítku Eidam 🙂
😀 Nivu? Rokfor? Pivní? Romadur?
Nesmí být cítit, takže Pivák ani Romadur nepřipadají v úvahu, plísňový by možná šel – prostě nějaký chuťově výraznější.
jde i čedar…
I Hermoš je do bramboráku dobrý
Já jsem takto vyzkoušela kdysi v D ty jejich – u nás se taky prodávají myslím jako syrovátkové – taková hrubá kolečka. Ta kolečka jsem řízla na tenčí kolečka – a řeknu vám, bylo to taky moc prima.
Sharko , ve tvém podání moc lákavé
Věrko, někdy to prubni…. 😉
Míval v Kolíně kamarád Lukáš vinárnu U Rytíře a dělával hermelín v bramboráku. Ohromná lahůdka
ano, u nás ho dělávali U Lva…a v Severce….. je to velká dobrota, jednou za čas…
dej hermoš nebo brie, jsou v tom taky dobrý….
Já jsem na tom s tvarůžky jako ty. Párkrát jsem to zkoušela, ale nepozřela. Ani studené, ani smažené. V restauraci jsem se jídla v podstatě nedotkla.
Vyzakouším ‚ u nás zatím jen v trojobalu, a jenden kousek mi stačí. Ale dobrý to je, to jo…
Dobrota to je, o tom žádná… i když to každému asi nevoní, pár takových taky znám. V jedné restauraci v Lošticích (výrobce tvarůžek) dělají jako dezert tvarůžek v těstíčku s borůvkama a šlehačkou, náramná laskomina. Musím ten recept pohledat 🙂
na Studený Loučce…kdykoli jedeme, mám to jako dezert, po smažených tvarglích…ředitel tiše trpí…a já si vesele smrdím….
Sharko, vlákno už nejde . Já jsem to asi nesrozumitelně napsala . Dělám si a doufám , že mám taky takové krásné jako ty. Já jsem tam reagovala na holky, které nemají klasické tvarůžky rády. Že se daji udělat i z těch “německých” a je to taky moc dobre a ne tak intenzivní chuť těch tvarglí .
možná i hezčí…ty německé z Lidlu, jsou bezzápachové, to by mohla dát i Haderach… 😀
Tvarůžky mám moc ráda, ale jíme je jen když jsme sami. V bramboráku jsem ještě nejedla, vyzkouším. Díky. 🙂
Dej vědět….nám to chutná moc…..
U nás byl dneska bramborák, ještě tam mám těsto, tak zkusím ten hermelín.
Vzkoušeno s Camembertem. ňam. Dělala jsem na velké pánvi. Usmažila bramborák z jedné strany, položila polovinu Camembertu, přehnula a dosmažila z obou stran.
Taky vyzkouším, nenapadlo by mě to, musí to být dobrota.
Já dělám běžně Hermelín v bramboráku, výborný v něm je i uzený sýr a i tu 30% jsem tam dala, když nic jiného nebylo, jen jsem ho trochu okořenila, aby byl výraznější.
Jen tyto smradláky nedávám.
A jako Sharka nevlastním lívanečník, tož mám taky takové krásně tvary 😉😉
Bramboráčky jsem dělávala plněné nivou, a moc dobré😋 . Nějak upadly v zapomnění, takže díky za připomenutí . Taky nemám lívanečník, ale u žádných placiček to nikdy nevadilo 😉😷