počítejte na 1 bílek 6 dkg cukru a 6 dkg kokosu
Sníh šleháme nad párou s cukrem, až je sníh teplý a hlavně cukr rozpuštěný. Pak sundáme a zamícháme kokos. Lžící uděláme hromádky – mají asi 5 cm v průměru, moc se nerozlezly.
Pečeme v troubě na 100° na horkovzduch asi hodinu.
Recept poslala Jana: „Kokosky jsou krásně měkké. Měla jsem je v plechovce v chladu a držely.“
Kokosky mám sice ráda, ale stašně nerada je dělám. Takže je nebudu dělat ani teď.
Já dělám ty s tvarohem a jen na vánoce, echt s lineckým kolečkem, kakaovým krémem a zavařeninou, fakt jednou do roka stačí. (Jojo, lenost – to je vlastnost,…).
To se teda divím, že vydržely. Byly v nedobytné pokladně? Je to totiž opravdu veliká dobrota. A tou obrazovkou ke mně neprolezou a neprolezou!
Jana píše, že držely – tomu věřím, ale že by vydržely? U nás by se jim to rozhodně nepovedlo 😁
je to tak jednoduchý, že to k těm kurkumovejm na vánoce na Beaveru prubnu…. dík!
Kurkumový kokosky? To jsem nikdy neslyšela. 🤔
Já dělám koksosky trošku jinak – sníh nad vodní làzní, 50 g na 1 bílek, ale pak po lžičkách vyjkrajujuju, a vyválím je v kokosu, který jsem rozmiřile vysypla na vál. Takže kokos je zvenčí a uvnitř sníh.. jestli to není tím, že já kokos jen trošku. Ale zatím reklamcace nebyly. Jo, někdy ve zbytku mletých odříšků.
Mlsla bych si.Ukladám.Líbí se mi že drží tvar. Já mívám takové spíš plackoidní.
U nás kokosky nikdo nedělal a tak tahle tradice přešla i na mě. A jak píše Sharka, jsou tak jednoduchý, že je prubnu.
Jo, to, že je nikdo nedělal, neznamená, že by je někdo neměl rád. Tak je vyžíráme po generace na návčtěvách…
Před nějakým časem jsem udělala (recept bude někde zasunutý) – byly to krásně tvarované, střapaté kamínky… Chlap prohlásil, že určo změknou, ať je nechám v mikrotéňáku v chladnu. Jak pravil, já učinila. Každý den chodil „kontrolovat tvrdost“. Myslím, že každý uhádne jak to dopadlo – Když přišel se slovy …“Hele, už změkly“ … měl v ruce poslední dva kousky😁. Pokud toto bude měkké hned, třeba i ochutnám🤔 😋
Vyzkoušíme… 😷
Já to teda nemám ráda, ale rodina oblibuje, velice. Tož ukládám a vyzkouším. 👍👍
Jen nechápu, že v plechovce vydržely. U nás by byly nalezeny i v kozačkách uschované. 🤦♀️
Jo, nádherný ubrus, prát a žehlit bych ho nechtěla, ale je opravdu nádherný 👍👍
Já jsem opět vděčná za vyzkoušený a dopodrobna recept .
Nepřipadá mi složitý , na to , co pak mám .
Vyvalování , vykrajování a pečení lineckého , pak marmeláda . To dělám ze všeho nejneraději , ale všichni milují tu máslovou chuť s vůní citronové kůry – to mizí .
Ale vím jistojistě, že tyto kokosky budou a žádné čekání do Vánoc . Zmizí jako u Květule
Kokosky milujeme, ať jsou placatý, nebo ne. Tyto jsou jednoduché a určitě vyzkouším, ale až na vánoce. Jsem línější čím dál víc. Ale ubrus úžasný. 🙂 🙂