1:2 kuskus a voda
tuňák ve vlastní šťávě
osmažená cibulka
paprika
koření dle chuti
sůl
pepř
Foto ilustrační, na PŽ vložila Úsměvka.
1:2 kuskus a voda
tuňák ve vlastní šťávě
osmažená cibulka
paprika
koření dle chuti
sůl
pepř
Foto ilustrační, na PŽ vložila Úsměvka.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Já dávám jarní cibulku syrovou a tuníka v oleji. Tím se podíl omaštěnosti vyrovná. A je to rychlý dobrý a člověk si tím tuňasem doplní hladinu rtuti. (doprčic, taková dobrá ryba a taková rtuťofilní!)
Teď jsi mi něco připomněla – když jsem dělala ještě geologii, tak jsem se dostala taky mimochodem k obsahům těžkých kovů (to jsou právě tyhlety okolo rtuti, kadmia, olova) a významným indikátorem právě těžkých kovů je výskyt konvcalinek – ty je mají velice rády a dokáží jich nasbírat do sebe neuvěřitelné množství. Ale třeba houby, ačkoliv se tvrdí opak, jich zdaleka tolik nepoberou.
(v labratoři v Oseku se dělalo ledacos, třeba ty houby nasbírané podle silnice z Lomu do Oseka).
U nás bude kuskus dneska taky (Haderach se nevědomky krásně trefila), ale výhradně z domácích surovin. Tudíž vegetariánský. Ale recept zcela originální.
Tak to jooo , udělám si na pondělí do práce . Já možná malinko střik svého oblíbeného bílého vinneho octa . Šplouch ne, to by bylo moc . Mám ve spreji z Lidela .
Nechápu , proč musím mít všechno kyselkavé. Jen já , ostatní jsou normální 🤣🤣
Kuskus je vděčná poživatina – rychlá a jednoduchá příprava a ohromná variabilita – na slano, na sladko… 😋 Zaliju, zakryju , za 15 minut načechrám a než dojde, nachystám přísady , smíchám a může se podávat. A jelikož se mi v tomhle vedru nechce péct chleba ani housky, už vím, co bude k večeři 😉 (na snídani zbyl kus koláče) 😎
Já do kuskusu taky dávám jarní cibulku, ale s tou osmaženou to bude taky dobré. 🙂
Jiřinko, ty jsi moderní babča . A ničeho se nebojíš
Kdo se bojí, nesmí…. na Bramboračku… Tedy může, ale přínos by to pro něj nemělo. U některých receptů to chce opravdu odvahu je zkusit, ale ještě se mi nestalo, že bych ukuchtila něco nejedlého 😉
Tak pestrý jídelníček za celý život nebyl. A věčné dilema – co mám vařit 🤔 – taky zmizelo 😎
Jo, pestrost u nás také velice stoupla. V životě by mě nenapado, co všechno se dá vařit a co všechno je poživatelné. Od té doby, co vařím ne pro nás, ale pro Bramboračku…..
Věruško, tady na Bramboračce mi to hodně dalo, spoustu věcí jsem neznala, něco by mně ani nenapadlo že jde uvařit a je to dobré. Když jdu třeba do Lidlu a uvidím nějakou zajímavou skleničku, přečtu, koupím, vyzkouším. Je pravda, že něco jen jednou, ale co nevyzkoušíš…, ale tady je tolik nápadů a dobrých rad. Teď nějak ujíždím na cuketách, pořád mám doma zásobu. Jím je skoro ke všemu. To mně zase ukázala dcera, jak se o nás starala, když jsem měla zlomenou nohu. Malé cuketky nakrájet na kolečka, dát na pánvičku trošku Ghí mírně osmažit po obou stranách, sypnout kořením z Justu a jím to skoro ke všemu. Mám různé druhy toho koření, je sice dost drahé, ale jsem moc spokojená. To jsem se zase rozkecala, ale už končím. 🙂