maso – kuřecí nebo vepřové
ořechy
petrželka
strouhanka
sušený česnek
sůl, vejce
Maso nakrájíme na hranolky, kuřecí mohou být větší. Osolíme.
V míse smícháme strouhanku, česnek, petrželku a posekané nebo mírně pomleté ořechy.
V další misce rozšleháme vejce s trochou mléka.
Teď už je to rychlovka – maso dáme do misky s vejcem a následně obalíme v misce se strouhankou. Dáváme na vymaštěný plech a strčíme do trouby rozehřáté na 210-220°
Ideální příloha je zeleninový salát a nakrájená Niva.
Recept poslala Úsměvka: „Já přidala do vejce kromě mléka i trochu sojovky. Příště víc osolím. Bylo to hodně jedlé.“
To je na pondělí. Jdu zítra po devíti měsících poprvé do práce na plný provoz (tj. všichni v kanceláři) a je mi z toho blivno předem. Takže ráno nebudu mít čas… A myslete na mě.
Myslím už teď a držím palce, vydrž.
Nakráčej tam hrdě a neřpipouštěj komtentáře! To dáš!!
Držím palce, zvládneš to
Jasne ze to dam, obavam se jaxi hromadne … 6 bab v kancelari, kazda za tu dobu navykla na svy, vedro, vydychano … Aby nebylo jeste „dusno“ 🤗
Doufám, Helo, žes to zvládla bez ztráty kytičky a na zítřejší repete už půjdeš klidněji 🤗
to ti nezávidím, jen se s nimi neobjímej….
Co to obalit jen v ořechách? Jinak na tebe budeme myslet a držet ti palce, abys ve zdraví přežila.
Diky. 😢
Ten mix strouhanky, ořechů, česneku a petrželky je správně vyvážený a chuťově skvělý v kombinaci s masem. Od každého jsem dávala tak hrstičku. Ty ořechy by na tom vajíčku ani nedržely tak, jako ta směs. A osobně si myslím, že samotné by byly hořké. Ale vyzkoušej a dej vědět.
Až tu budu mít čertíky (2-6.července) tak budeme grilovat a při té příležitosti zkusím malou porci udělat jen s ořechy.
to nebude ono, musíš tam dát další chuť..
Krásný recepísek, který stojí za co nejdřívější vyzkoušení. Se strouhankou smíchanou s ořechy. Samotné ořechy by byly chuťově moc agresivní a chuť masa by zanikla. Si myslím.
Dobré to bylo i druhý den studené. Jen tak s dipem 😋😋😋😋
Když já ti nějak ty studený masa druhý den nemůžu. Já si je alespoň hodím do mikrovlnky, ale musím je mít teplé. Já nemůžu studenou sekanou, karbanátky ap….
To je zajímavá ořechová úprava masa. Jinak přeji šťastné pondělí v práci a hlavně šťastný návrat domů. 🙂
vypadá to prudce jedle, tu sojovku bych dala na maso a nechala 10 minut odležet,pak obalila a solit netřeba…
Příště zkusím takto …. mno, bude to příští týden 😉
A mě se to moc líbí.
Určitě zkusím a už mám v hlavě i jinou variací.Díky Úsměvko!
Taky zkusím něco s kuřecím , těším se, dá se to udělat pro jednoho , příprava kratičká 😉
Přesně, je to rychlé i pro neohlášenou návštěvu …. ale předpokládá to, že nemáš fšecko maso v mrazáku.
Jsem ráda 😉
Na první pohled to na mě působilo jako nějaký RAW strašně zdravý tyčinky. Asi fíkový. ale po přečtení jsem na to dostala chuť. Tak až bude výlet do masny, budu si to pamatovat…
No nejsou, i když souhlasím, na vzhled vypadají jinak 😉
Taky vyzkouším, skvělý recept.
Dík 😉
Nooo… radši tu nebudu šířit , co první mne napadlo při prvním kuku na obrázek😁
Ale zní to luxusně . „Smažené v troubě“ dělám radši než na pánvi, inkredence mám, takže hned jak to půjde, jdu to toho!😋😎
Já vím jako co 🤣🤣🤣🤣
Ale jsou fáááákt výborné
Náhodou mi to připomnělo sušenky Derby , které jsou výborné a celá léta je miluju
Věrko, bingo … já pořád, co mi to připomíná. 👍👍👍
No nic, tyto jsou masové, ne sladké 🤣
Tak u ns nakonec nic teplého celý týden. Došlo na nejhorší – děláme sena. Takže ráno na Mitrov, v poledne domů, zeleninovej salát vychlazený z ledničky. Odpoledne znovu na Mitrov, večer už není na nic ani chuť, padáme do bezvědomí.