několik menších jablek
tenké listové těsto
rybízový džem
rum
hřebíček podle počtu jablek
cukr moučka
Jablka navrchu a naspodu seřízneme do roviny, tak aby vznikl soudeček.
Jádřinec odstraníme kovovou trubičkou na kremrole. Jablka postavíme na přiměřeně velké čtverce listového těsta. Vzniklý otvor po jádřinci vyplníme rybízovým džemem. Navrch nalijeme nepatrně rumu.
Listové těsto přehneme přes jablka do kříže a zajistíme 1 hřebíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut, až těsto zčervená.
Na talíři pocukrujeme cukrem moučkou, labužníci ještě polijí smetanou.
Podáváme horké!
Připravila Jana Macůrková
A nebo větších jablek, ale přeříznutých na polovinu, ne? Jen, i se slupkou? To tam psané není.
Já jsem je neloupala, ale oloupat lze, samozřejmě..
Dík 😉 Zkusím, jen z kupovaného těsta, na domácí nemá čas.
Já na tohle těsto kupuji také, dělat se s ním nemá cenu. A to z Lidlu nebo Kauflandu je dobré, když máš menší jablíčka, tak vyjde jedno těsto na 6 ks.
Já ho koupím tady u nás, páč ani jeden z těchto „Hyper“ nemám, ale cajk, ono je to v podstatě jedno. Pořád je to listové těsto
Skoda, ze nejsou i upecena na fotce.
To je v Pardubicích probém si zajít na oční? Ten upečený kousek tam je, na modrém talířku. Buď musíš opět něco napsat, jen aby se neřeklo, nebo jsi slepá.
Jano, prostě tam nebyl..jinak bych to nenapsala, možná se jen nenačetl….a pro příště – važ slova. Na tyhle jedovatosti nejsem zvědavá.
Ta fotka je tam od okamžiku, kdy jsem ten recept připravovala do zadání. Nemám tolik času, abych každý recept dělala na desetkrát.A příště, než něco napíšeš, tak se na to koukni v počítači a ne na mobilu.
Mi to přišlo od Sharky milé, že chtěla vidět i upečený kousek a zajímala se o ta jablíčka v županu. Kdyby ji to nezajímalo , tak se neptá. A potvrzuji , že v mobilu jsem talířek taky neviděla hned ráno. Až po rozvinutí diskuse . Zajímavé
Ehm, sehnala jsem tuhle v Kaufu „jablka na pečení“, mno, pečení se nedožila. Nějak během pár dní vysublimovala ;-).
V Kutné Hoře je měli i dneska. Ale já tu měla takový zbytky ještě z Tuchorazi, tak je pomalu zpracovávám. Něco králíčci, něco my…
Jen se zeptatám: potírala jsi to před pčečením, vid? Dala bych si – teta dávala ješté pár hrůzinek a oříšek. Ale jen s tím rybzízem to bude taky dobrý.
Nepotírala jsem je ničím, díá se říci, že jsem na to nějak pozapomněla. Ale i tak jsou krásně červené, jak ze sluníčka.