(2217) Podbrdské Mexiko

hovězí svíčková
šalotka
paprika
konzervované BBQ fazole
pivo
čertovská omáčka (recept 1900)
sůl
drcený koriandr
chilli vločky
máslo

Zbyla mi špička z pravé svíčkové. Nakrájela jsem ji na plátky asi 1 cm silné a velikost sousta. Na pánvi orestovala klínky z jedné velké šalotky a proužky papriky. Vyndala jsem na talíř a na pánev dala hodně prudce opéct maso – asi tak minutu, aby uvnitr zůstalo růžové. K němu jsem pak přidala cibuli s paprikou, půl plechovky BBQ fazolí a podlila asi deckou piva. Přidala jsem čertovskou omáčku. Kořenila jsem solí, drceným koriandrem a chilli vločkami. Jen jsem lehce provařila a nakonec dala asi 1/2 cm másla.

Recept od Jany ponechán bez úprav: „Sobě jsem korunovala čerstvým koriandrem. S rýží to vůbec nebylo marný.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

26 komentářů: (2217) Podbrdské Mexiko

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Takže chyba je u mě, to teda nevím, jaká. Tenhle taky, prosím tě.

  2. sharka.68 napsal:

    tak tohl eje dobrej recept…miluju takový improvizace- co dům a lednice se špajzkou vydaly… jsou neopakovatelné , vždy dobré a každej chce recept 😀

  3. Jana Macůrková napsal:

    U nás bude improvizace, neboli tajemství mrazáku dneska. Vašek přijel aniž by se ohlásil dopředu, tak jsem vyndala něco, a co z toho bude uvidím až po rozmrznutí.

  4. sharka.68 napsal:

    tak snad nemáš v mrazáku mozky na činění kůží…ty mi minulej víkend vyndala Alenka v domění,že to je mletý vepřový… no jedli jsme, ale o něco déle… 😉

    • Jana Macůrková napsal:

      To nemám (ačkoliv Vlastik je původně chemik – koželuh – SPŠ Otrokovice), ale balíčky popsaný nemám a navíc náš mladej přijel skoro o půlnoci (v bouřce uvízli v Sázavě na nádraží a pak šel pěšky u nás z nádraží 2 km v dešti) a tak jsem to něco prostě vyndala s tím, že ráno se uvidí….

  5. BOYE napsal:

    Heslo: Poznávám tě, ó jasná!
    Ježkovo voko, ty ale umíš dělat chutě! Včera jsem dostala chuť na hovězí a to takovou, že se mi o něm i zdálo, načež ráno tady najdu tohle!
    No, hovězí nebude, vytáhla jsem srní kejtku, až rozmrzne, zeptáme se jí, jestli chce do guláše, nebo na smetanu a zeleninu. Když bude hodná, vezmeme jí na pouť na Šumavu…

  6. Jana Macůrková napsal:

    Byl tu švagr myslivec a tak mám divočinu taky, přivezl 5 balíčků po asi 1-2 kg, takže zásoba velká.

  7. kvetula.v napsal:

    Špička hovězí svíčkové určo nezbyde (neb žádnou nemám), ale najde se jiná vhodná flaxa, takže jen trošičku zababicuju a věřím, že si pochutnáme 👍😋😎

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Teda Jani, skvěle to vypadá, určitě i chutnat bude ….. ale fazole tam nedám, sorry jako.
    Máš 100 bodou 👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..