hovězí svíčková
šalotka
paprika
konzervované BBQ fazole
pivo
čertovská omáčka (recept 1900)
sůl
drcený koriandr
chilli vločky
máslo
Zbyla mi špička z pravé svíčkové. Nakrájela jsem ji na plátky asi 1 cm silné a velikost sousta. Na pánvi orestovala klínky z jedné velké šalotky a proužky papriky. Vyndala jsem na talíř a na pánev dala hodně prudce opéct maso – asi tak minutu, aby uvnitr zůstalo růžové. K němu jsem pak přidala cibuli s paprikou, půl plechovky BBQ fazolí a podlila asi deckou piva. Přidala jsem čertovskou omáčku. Kořenila jsem solí, drceným koriandrem a chilli vločkami. Jen jsem lehce provařila a nakonec dala asi 1/2 cm másla.
Recept od Jany ponechán bez úprav: „Sobě jsem korunovala čerstvým koriandrem. S rýží to vůbec nebylo marný.“
Takže chyba je u mě, to teda nevím, jaká. Tenhle taky, prosím tě.
Není, to je na straně Bramboračky a beru zpět – já už to dělám automaticky, tak jsem ti to napsala blbě – klepnout na obrázek a na liště, co se ti objeví, na první ikonku vlevo.
Ano, vím … dělám to pokaždý, včera to fungovalo. Dnes ne.
Tak to asi bude bouřkou, vydrž do rána, zkus to ráno a když, tak volej Pavlínku.
tak tohl eje dobrej recept…miluju takový improvizace- co dům a lednice se špajzkou vydaly… jsou neopakovatelné , vždy dobré a každej chce recept 😀
Že jo, taky mě to napadlo. A ta čertovská omáčka – osvěžila jsem si paměť a je to ono: každoročně zavařujeme základní zeleninu a pak ji dochucenou (špéciemi 😉) používáme jako lečo nebo k dalšímu vaření. Jen budu muset příštích čtrnáct dní vařit pro děcka, tak moc ostře vařit nemůžu.
Mám v mrazáku kousek zadního hovězího, snad to z toho půjde.
Bezva recept, už se na to těším.
U nás bude improvizace, neboli tajemství mrazáku dneska. Vašek přijel aniž by se ohlásil dopředu, tak jsem vyndala něco, a co z toho bude uvidím až po rozmrznutí.
Na to je dobrý bílý šatnový blok. Jeden lísteček s číslem se dá do balíčku s masem zamrazit a na stejný v bločku se napíše, co se pod tím číslem skrývá ( popřípadě i datum a počet nakrajených porcí ). Z bločku víš , co tam přesně máš 😎
Tyyyjo, prima napad…
Věrko, to jsi už kdysi psala, že? Jenže jsem na to zapomněla jak na smrt. Já sice popisuju lístky, ale toto je lepší. Teď už na tvůj nápad nezapomenu, slibuju!
tak to začnu používat, to je dobrej nápad….
Kupuji si popisovací sáčky, popisuji je permanentní tužkou, která se nesmaže. Kupuji je v prodejně TIRO, určitě se dají sehnat i jinde, třeba v drogerii.
Já dávám do sáčku papírek, o to nejde – ale zaujala mě ta evidence mimo mrazák 🙂
To poradila jedna paní po operaci žaludku . Musela si připravovat porce a přišla na tohle . Nic lepšího Fakt neznám . S tím, že prolistuješ a fakt víš , co máš
ano,nemusíš ho přehrabovat a mít ho otevřenej…. vezmeš pytlík nebo krabku,vytrhneš číslo a jede se dál….
Zpočátku jsem měla sešitek, kam jsem si vše, co dávám do mrazáku zapisovala. Jenže se mi stalo, že jsem si to někdy po vyndání z mrazáku zapomněla škrtnout a po čase to pak marně v mrazáku hledala.
tak snad nemáš v mrazáku mozky na činění kůží…ty mi minulej víkend vyndala Alenka v domění,že to je mletý vepřový… no jedli jsme, ale o něco déle… 😉
To nemám (ačkoliv Vlastik je původně chemik – koželuh – SPŠ Otrokovice), ale balíčky popsaný nemám a navíc náš mladej přijel skoro o půlnoci (v bouřce uvízli v Sázavě na nádraží a pak šel pěšky u nás z nádraží 2 km v dešti) a tak jsem to něco prostě vyndala s tím, že ráno se uvidí….
Heslo: Poznávám tě, ó jasná!
Ježkovo voko, ty ale umíš dělat chutě! Včera jsem dostala chuť na hovězí a to takovou, že se mi o něm i zdálo, načež ráno tady najdu tohle!
No, hovězí nebude, vytáhla jsem srní kejtku, až rozmrzne, zeptáme se jí, jestli chce do guláše, nebo na smetanu a zeleninu. Když bude hodná, vezmeme jí na pouť na Šumavu…
Tak to nakonec bylo kousek mladého hovězího a kousek vepřového plecka. Takže br.knedlík a špenát.
Byl tu švagr myslivec a tak mám divočinu taky, přivezl 5 balíčků po asi 1-2 kg, takže zásoba velká.
To máš kliku, já mám švagra myslitele, z toho balíček nevypadne…
tak tohle mne rozsekalo….. :-DDDD
Špička hovězí svíčkové určo nezbyde (neb žádnou nemám), ale najde se jiná vhodná flaxa, takže jen trošičku zababicuju a věřím, že si pochutnáme 👍😋😎
Teda Jani, skvěle to vypadá, určitě i chutnat bude ….. ale fazole tam nedám, sorry jako.
Máš 100 bodou 👍