několik uvařených brambor ve slupce co zbyly z nedělního oběda
žampióny, co zbyly
pórek, co zbyl
zbytky kuřecího masa z nedělního oběda
vývar kuřecí (popřípadě voda)
smetana
sůl a pepř a petrtelkaZbylo nám od oběda několik brambor uvařených ve slupce, zbytek kuřecího stehna plného masa, pórek a žampióny, které nebylo kam použít.
Tož jsem vymazala zapékací misku máslem, pokladla uvařenými bramborami pokrájenými na plátky, pokrájeným masem, posolila a popepřila.
Na pánvi jsem rozpustila máslo, dala tam osmahnout cibulku (1 větší), 1 pórek (cca 10 cm jemně pokrájeného) a jemně pokrájených žapiónů. Přidala jsem pár PL vývaru (je jedno zda vepřového, hovězího, kuřecího či zeleninového) a když zredukujeme hustotu, tak přilijeme smetanu, Provaříme, zredukujeme a ….nalijeme na pokrájenou vrstvu brambor v pekáči vymazaném máslem a pokryjeme další vrstvu brambor.
Ozdobíme petrtelkou.
Recept poslala Úsměvka
…. aneb další variace na selskou omeletu. Velice časté i u nás. Jakékoliv zbytky buď na pánev nebo do mrazáku. Teď tam ale není nic, vše padlo za oběť senu.
nejsou tam vejce…u nás je selská omeleta něco jiného a bez masa…možná by stálo za to, je sepsat – Ledečská. Pardubická. Doksanská,Ostravská,Pražská,Kolínská…
tohle zapečené zbytkoto je fajn…nic se nevyhodí…a těch obměn…dík Usměfko….
Hihi..ostravská je taky bez mlasa a s vejcem, ale tohle bude taky dobrý!
U jídla ze bzytků je jeden prblém – podruhé už stejný nebude ☹️i kdybyste se snažili zevšechsil..
Jo, a proto nenávidím větu „To je dobrý, to zas někdy uvař.“
Taky to znám.🤣🤣
Na to já odpovídám no jasně dyť to vařím furt
Lakys, to máš pravdu, příště se mi to nepodaří tak vytunit 🤣
Přesně, to s omeletou nemá nic společného. Nejsou zde vajcata 😉
A jak to krásně vypadá a chutná. 🙂
Jiřinko, chutnalo to výborně 😋😋
A to teď bude v nadcházejícím měsíci často „hrozit“ i u nás. Prázdninové hemžení všech u nás začíná. Ono takové připomenutí, co vařit, když všeho je dost a ničeho pořádně, je dobré. A toto kuřecí zbytkoto vypadá prudce jedle.
Přesně, zbytky jsou zbytky …. jsem ráda, že jsem pomohla s nápady vaření pro mláďata 😉
Jejda, Úsměvko, tohle se bude hodit. U nás to vždycky na zalití odnese pár vajec a tohle
je výborná nevaječná varianta. Díky.
Nemáš zač, Fialko 😉
Se zeleninovou blohou nebo dobrým salátem skvělé.A smetana je dobrá vychytávka.
Dělala jsem někdy v březnu či dubnu, to byly salátky drahé, ale teď je dobrá doba😉
Já jsem taky ráda za toto zbytkoto, s vajíčky to známe …
Bezva novinka
Hlavně ten název „zbytkoto“ je z hlavy naší Hadérky …. tímto jí moc díky, skvělý👍👍😍
Je to fakt výborné
A co když mi něco zbyde od sobotního oběda? 🤔…
To je vtip😉
U nás dosud zbytky končívaly na pánvi s vejcem, nebo rozpuštěným sýrem (podle složení zbytků) . Zapéct mne fakt nenapadlo. Díky za tip – už mne napadají kombinace . 😋
Hlavně nesmí být zas vedro. 😎
Napiš, co budeš v sobotu vařit 🤣
O víkendu a o svátcích by být nemělo, tož vyzkoušej a dej recept, ráda zkusím podle Tebe 😉
Holka, u nás bývá jídlo povětšinou okamžitý nápad. Než jdu spát, vyndávám maso z mrazáku. A zbytky taky těžko naplánuju – většinou když si myslím, že by mohlo zbýt , tak nezbyde a nebo zbyde a včas neschovám………… To neznáš?🤣