1 vejce
necelá decka mlíka
vanilková esence
polohrubá mouka – aby vzniklo palačinkové těsto, hustotu hlídejte, případně nařeďte mlíkem
špetka soli,
(rum)
trochu cukru krupice
Těsto nalijeme na rozpálenou pánev s troškou oleje, opečeme z obou stran, jak otočíme, ihned na opečený povrch natřeme marmeládu, aby se prohřála a rozvoněla, ještě na pánvi svineme a dáme na talíř, překrojíme, pocukrujeme, sežpapáme.
Recept poslala Sharka.
Sobota…
No, u nás kdykoli, nejen v sobbotu.. a je to kdykoli ten top pro syna i pro mňoučka! S domcácí mamreládou …mňam!
a RUM, vypadl mi RUM !!!!
No, když dělám pro vnoučka, tak mi vypadává taky, ale pak pro dopsělé ředím náplň tím dámským liguére…
Rum má vtékat a ne vypadávat!
Doplnila jsem ti ho tam, ale tím pádem jsem to dala do závorky.
Vypadává mi docela často, hlavně z ruky 🤣🤣🤣
No, jo, sobotní snídaně pro děcka, to je klasika. Zkusím jim pár potřít marmeládou podle tohoto recepisu (jasně že bez rumu). Ale jinak, když jich dělám horu vysokou, bych neměla šanci stíhat.
ona není až tak tenká…já měla problém dojíst tuhle jednu…. pánev o průměru 32 cm
Pánev 32 nemám . Končím na 28, tak to bude asi ještě vyšší, ale snad to nebude vadit.🤔
to určitě ne nebo uděláš dvě tenké 😀
Já bych to asi nenazvala francouzskou palačinkou, protože Crêpes Suzette to opravdu není, ale moje teta dělala palačinky také z polohrubé mouky, byly silnější a s její výbornou marmeládou byly skvělé.
Kazda francouzska palacinka nemusi byt Suzette, to je jen jedna z variant. 😉
Ale vynikajici…
To neni suzetka..ta je jina.. a ani crepa nebo galetka…
Tak to asi není francouzská palačinka.
jedli jsme ji u paní domácí,co jsme u ní bydleli při oslavách Dne D..na Omaha beach… a další jsem ochutnala u její sousedky..lišilo se to jen druhem marmelády…. je to poctivá domácí frpalačinka…
No vida , jak sladké nemusím , tak tohle je něco pro mě . Bezva návod na 1 palačinku
To je ale „krasavice“ na tom talířku, bude co nejdříve. Můj děda to nemusí, ale já ano, ano – jsem mlsná stará bába. 🙂
To je obcas kazda z nas…mlsná😉
Já jsem mlsná, soudě podle toho , že když se tu na Br objeví jakýkoliv výborný recept , na čas nehledím a mažu shánět ingredience a v nejbližší době si ukuchtím. Nebo návštěvě
Já bych si jí dala slanou, třeba s pestem 😋😋😋
Asi na tom budeme stejně. Když dělám palačinky, je část nasladko, část naslano. Já jen ty slané, chlap musí ochutnat oboje, aby měl porovnání…😂
na slano já špenát a balkán nebo uz.lososa, zakysanku a kopr do ní…
Palačinky dělávám z hladké mouky – takže první změna , o natírání přímo na pánvi jsem nikdy neslyšela. Když se tak zamyslím, ta prohřátá marmoška by mohla palačinku udržet déle teplou… Vyzkoušíme, uvidíme. Rozhodně věřím, že to bude olalááá 😋😎
Bon apetit !