(2246) RED aneb rybízový experimentální držkopal

500 g rybízu
1/4 malého ananasu na kousky
1 chilli paprička na kolečka
4 cm zázvoru na kostičky
svitek skořice
1/4 KL soli
3 PL cukru
1/4 KL celých semínek koriandru
1/4 KL celého kampotského pepře

RED z přebytku rybízu udělala  Jana: „Míry jsou podlevočni, množství odhaduju. Všechno jsem vařila asi 20 minut. Pak jsem jen odstranila skořici a naplnila. Je to dost pálivé, ale ke grilovanému masu nebo hermelinu to bude OK.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2246) RED aneb rybízový experimentální držkopal

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Pokud si říkáte „co sem leze Haderach, když je Janin týden“ – tak jsme se domluvily, páč tohle je akutní, rybíz už v některých oblastech skoro končí. Máte-li převis černého rybízu, šup s ním do lednice, i na ten mám pro vás recept…

  2. Jana Macůrková napsal:

    Teď po ránu jsem scedila poslední dávku sirupu, tentokrát z 5 l malin, 2 l višní a 4 l rybízu. A můžu si říct, opravdu už tam není žádný rybíz!!!!

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádherná fotka, krásná dekorace ….
    Na to, že je tam ananas, tak krásná barvička REDu 👍
    Jen mám problém, „kampotský pepř“ si musím vygůglit, čtu to poprvé. 🤦‍♀️
    Jinak určo vyzkouším, já držkopaly nemusím, ale mláďata to milují. 🥰

  4. Francizska napsal:

    Taky obdivuji fotku. Krásná. A chuťově to bude vyborne. Škoda, že už mám rybíz zpracovaný.

  5. kvetula.v napsal:

    Jestli dobře chápu, dělá se z celých kuliček a my včera všechny ty červený potvory, co se mi podařilo u známých naškubat (2 pěkné stromečky už přezrálého) , prohnali lisem. 1,8 kg čisté šťávy. Recept ukládám na příště. Jelikož jsou různé odrůdy , třeba se ještě i letos něco naskytne? Kampotský pepř čtu prvně – vygooglila jsem – asi bych nahradila pepřem černým, nebo zeleným. 😋😎

  6. BOYE napsal:

    Já blbá. Nabízeli kampotský pepř v akci a já ho nekoupila. Jo, na mě je drahej, ale strašně mě láká. A nemám ananas. Když jsem ho koupila posledně, asi před 14 dny, byl opravdu hnusnej, tak jsem ho zamíchala jako vycpávku do suprkalifragilistyextrakalidózní čvachtanice ke grilovanýmu masu a s holkama jsme konstatovaly, že si od ananasu dáme na čas pauzu. Ale děsně mě láká to uvařit, zvláště, když jsme dneska s Dorostenkou očesaly bílý a valnou část černého a červeného je ještě mísa v lednici. No dám barevný pepř a zítra hupsnem do krámu pro plechovku ananasovýho kompotu a ten fresh pocit doženu pomerančem a jablkem. Prostě to risknu a Janin recept trochu zbabicuju. Doufám, že to k jídlu bude, protože v pátek se u nás bude ohnit.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..