Vařila Květoslava: „Ocet jsem použila jablečný, koření pěti vůní jsem si namíchala sama, čerstvé feferonky ještě nemám zralé, takže jsem použila vlastní feferonkovou pastu. Ostatní dle receptu a říz to má.“ 😋
Pro me dobrý, přimlouvám se za drážkovane noky, protože se na nich omáčka spis udrží.
Když já těmhle ostrým omáčkám pořád nemůžu přijít na chuť, Vlastik to nemůže a mně to nechutná. Ale kdo má rád, ať si dá.
Já zase miluju ostré . Fajn si to připomenout , dokud ještě ty meruňky jsou
Hmmm… Kdyby mi dal někdo koštnout… My moc ovoce k masu nemusíme, ale kdo má rád, určitě si pošmákne.
Škoda… vědět to dřív…. ale vozit ovoce na jih Moravy, mi přišlo jako vozit dříví do lesa 😕
Už jsem si recept dohledala a určo vyzkouším, jen co pojedu z Moravy a přivezu si levnější meruně, tady je mají za 102,- Kč/kg. 🤦♀️🤦♀️
Koupila jsem v Lidlu, když byly za 45 (tuším) , ale jen trošku, byl to první pokus.
Na grilovačce u spřátelené rodiny jsem ochutnala švestkovou a kupodivu dobré bylo. Můj chlap taky tvrdil, že ovoce a maso nee – no jak co. Tyhle pikantnosti ke grilovanému může. A stejně to má s medem – medovou hořčici mi s uzeným bůčkem sežpapal skoro celou 😢
Ostré k masu mám ráda jen ty meruňky jsou moc drahé.
Nesmíš kupovat ty zlaté 😁
Taky se mi zadaří málokdy , aby byly levné a ještě k tomu hezké….
Tady v Albertu byly meruňky za 75,-Kč, ale byly bez chuti, dělala jsem kynuté pěry. Ale dcera mi přivezla od známé, ty byly super, tak jsem zavařila 10 sklenic/o,75/, nevím co platila, nechtěla peníze. Tato omáčka by se mi líbila, ještě není všem meruňkám konec.
Mě to čeká dneska (píšu v půl jedné v noci) Odpodledne přišla SMS od Vlastikova brtrance, že mi odpodledne doveze bednu meruněk. Když tu byli v červnu, tak dostali třílitrovku sušených hub a mají pocit, že se musí revanžovat. Tak budu mít zase co dělat. A to už začaly fazolky, červená řepa (jednotím a kuličky tak o průměru 4 – 5 cm zavářím vcelku)….