Těsto :
1 hrnek cukru krupice
½ prášku do pečiva
2 rovné kávové lžičky sody (může být i celý prášek bez sody, ale s tou sodou je to trošku nadýchanější)
1 lžíce kakaa
2 hrnky hl. mouky (dávám hrnek hladké a hrnek polohrubé)
2 vejce
ananasový kompot – nemixovat, ale pokrájet na malé kousky a dát do těsta i se šťávou
Smíchat sypké přísady, nalít celý kompot, klepnout vejce, promíchat. Rozetřít na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený čistým pečpapírem) – je to spíš líné, než tekuté, občas kousek ananasu vykukuje, což nevadí
Upečené a horké propíchat vidličkou a postříkat rumem, nebo nechat tak a do polevy dát rumovou tresť…..po vychladnutí dát polevu. Ale nechá se jíst i bez polevy, jen není tak pikantní.
Poleva :
1 pomazánkové máslo (250g mascarpone)
½ hrnku cukru krupice (kdo nerad sladké, ubere)
1 vanilkový cukr
1 rovná polévkoví lžíce vanilkového, nebo smetanového pudinku – prášek!
70 gramů másla, rozpustit a nalít když je už jen vlahé.
Rozetřít na vychladlý moučník.
Nakonec polevu posypat kokosem a nechat v ledničce ztuhnout
Recept poslala Květoslava a přidává postřehy: „Hrnek mám 250ml. Když dělám z mascarpone, máslo nedávám. Kompot buď pokrájím kolečka na menší kousky a nebo rovnou koupím ananas kousky, což je bezpracné a fakt nevadí i když některá značka má ty kousky větší. Peču v horkovzduchu na 180°C, 25 minut, to si ale každý nastaví podle trouby a špejle bude rádcem.“
A to se mi líbí. Další recept do sbírky. Děcka jsou jak kobylky, tak co mám furt vymýšlet. Díky, Květko!
To bude dobrota, jak se ochladí, tak určitě udělám a přidám trošku šťávy z citronu a uberu trochu cukru, ale to automaticky dělám u každé buchty. Ananas máme rádi.
Květulko, buchtička vypadá nádherně. 🙂
Mám podobný recpect s hezkým názvem, ale ten Tvůj bude lepčejší – ty kousky ansasu víc vyniknou, než všechno rozmixovtat👍
Taky zkusím až bude chladněji
Dobrý, rychlý recept. Bude se hodit.
Vy si teda dáváte 😀. Hodit se bude
To uděláme s prckem, až tu bude. Květule dík 😘
Je to šupšup hotové a věřím, že i tak malá kuchtička, jako Tvoje vnučka, to brzy zmákne úplně sama, anžto je to šikulka.
Hlavní strávník miluje tyto moučníky s krémem, já když to má být k snídani, nechávám si příslušný díl „nahatý“ – s krémem si vychutnávám k odpolední svačince 😋