sušené, mražené nebo chlazené gnocchi
kuřecí prsa
listový špenát (mražený nebo čerstvý)
smetana
cibule
česnek
sůl
pepř
kousek másla a lžička oleje
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky. Na másle s pár kapkami zesklovatíme cibulku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme maso a zprudka je opečeme. (Tady pozor, česnek nesmí zhnědnout, musí se hlídat. Pokud se někdo obává, že to připálí, může si maso opéct zvlášť). Až bude maso měkké, přidáme mražený (nebo čerstvý, pokrájený a spařený) listový špenát. Prohřejeme, přidáme smetanu, ochutíme solí a pepřem.
Mezitím si v druhém hrnci dáme vařit vodu na gnochci. Pokud někdo opovrhuje kupovanými, zde recept na domácí – pak ovšem toto jídlo nebude rychlovka:
1 kg brambor
300 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
Uvařte brambory ve slupce, tak aby nebyly rozvařené. Oloupejte, rozmačkejte v míse a nechte vychladnout. Přidejte mouku, vejce a sůl. Na pomoučeném vále vypracujte těsto, odlupujte menší kousky a válejte z nich válečky. Ty potom odřezávejte asi po dvou centimetrech a je to. Vhoďte do vařící vody a vařte cca 2 minuty, než vyplavou.
Pokud budete dělat z poloviční dávky, pořád platí jedno vejce 🙂
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Já noky po uvaření házím do rozpáleného másla a opeču do růžova. Pak míchám s ostatními ingrediencemi a vrch sypu parmazánem.
No, tak to zní rozhodně velmi zajímavě.
Také jsem dělávala noky v rajské omáčce s kousky najemno pokrájeného vařeného vepřového jazyka. Ten můžu kdykoliv. V křenové omáčce uzený hovězí, neuzený hovězí nebo vepřový v různých variantách………. mám tohle maso prostě ráda. A v čínské omáčce je naprosto nepřekonatelný. Musí být neuzený, doměkka uvařený, většinou preferuji hovězí, ale špatně se shání. Ještě horký (je to opruz to loupat), pokrájený na tenoučké plátečky a vnořený do té majdy a den nechaný v chladu ledničky – pak už jen mlaskáme. Omáčka je pikantní, tak jí sem můžu také dát.
Já místo špenátu raději hříbky nebo žampiony, mně ten listový špenát nějak nesedí ale v ničem. Já si vždycky vzpomenu, jak ho maminka nosila plnou síťovku a v finále toho bylo hromádečka. Navíc mně nikdy nechutnala úprava špenátu na cibulce, což mamka dělala.
Jooo, hříbky bych brala, ale tady ani ťuk ?
Taky bych šla na houby 🙂
Gnocchi jsou úžasný mám doma vždycky zásobu.Ale nedělala bych se s nima.Chutnají nám kupované.Se smetanovou omáčkou s houbama se špenátem se zelím a masem s čímkoli .
Tak tyhle gnocchi se špenátem, kuřecím masem a smetanou fakt můžu a mám je velmi ráda. Někdy ještě omáčku vyšperkuji výraznějším sýrem a je to také fajn. Jinak děkuji administrátorkám za uznání 2000vého příspěvku. Potěšilo mě to. Mějte se príma.
Tak já gnocchi se špenátem můžu, jak moc kuřecí neoblibuju, dávám kousky krůtího. Zdá se mi zdravější. Smetanu a dobrý sýr k tomu, česnek, cibulku. Ale také je dělám s vyškvařenou slaninou, pak nedávám smetanu, ale jen tučnější sýr nebo sýrovou omáčku. Listový špenát mi moc chutná a mám ho ráda i ve slaném sýrovém závinu z lístkového těsta.