(2281) Pikantní sýrový patizon

1 patizon na plátky cca 0,5 cm (mladý můžeme nechat i se slupkou)
10 dkg parmazánu
2 PL mouky
3 vejce
trochu mléka/piva (pivo je lepší)
sůl
pepř
chilli koření
trochu česneku
koření dle chuti
mohou být i bylinky

Patizon nasolíme a necháme vyplakat.
Potřeme česnekem, nakořeníme a obalíme v těstíčku z vajec, mléka, mouky a sýra.
Lze smažit na pánvi v oleji nebo jako já dát na pečpapír a strčit do trouby. Dala jsem na 220 st. cca 35 minut.
Recept poslala Úsměvka: „Jako přílohu jsem dávala brkaši, ale lze i brambor s tatarkou, či jen chléb.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů: (2281) Pikantní sýrový patizon

  1. Jana Macůrková napsal:

    Letos se mi patizony nepodařily ( měla jsem vždy takové ty 8stovky žárovky) Ale myslím, že to půjde udělat i z jiných. Jinak dávám v tomhle případě přednost pečení v troubě na pečícím papíru. Jinak si myslím, že by to těstíčko rychle teklo dolů z těch patizonů.

  2. lakysa22 napsal:

    Poprvé jsem patizon dostala – a chutnal! Dělávám ho v trojoblalu, s tím sýrem vyzkouším, to MUSÍ bejt dobrý!

  3. sharka.68 napsal:

    po kom byl poslán vzorek? já, že ho ještě nedoručil….

  4. Vera M. napsal:

    Já jsem nad tím slintala už brzy ráno, jen nebyl čas napsat . Na tohle jídlo se moc těším. Patizon jsem měla jen jednou – taky na základě Bramboračky a už tenkrát mi moc chutnal

  5. kvetula.v napsal:

    Patizon je dobrota. Už jsem ale všecky 3, které jsme dostali, zpracovala. Pokud se zadaří (bude k mání na tržnici) , vyzkoušela bych i tento recept. Možná by se tomu stékání těstíčka dalo zabránit – lehce obalit v mouce a těstíčko udělat hustší? … vyzkoušíme, uvidíme 😋😎

  6. jarybarka napsal:

    Tak nedávno jsem měla patizon v ruce v marketu,ale nevzala jsem ho .Už lituju.
    Koupím a zkusím.Ja to nikdy nejedla tak váhám a váhám.

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Nemaje patizon, znamenam si. Jednou ho ulovim!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..