Těsto:
200 g hladké mouky
2 PL kakaa
2 PL krupicového cukru
120 g studeného másla
Ze všeho udělejte drobenku, 2/3 dejte do máslem vymazané koláčové formy (průměr 26 cm) – trochu utlačte.
Na to přijde náplň:
250 g tvarohu ze staniolu
150 g zakysky
cukr krupice podle chuti
vanilkový cukr
1 žloutek + sníh z bílku
rozinky
citronová kůra
A zasypte to zbylou třetinou těsta. Pečte 45-50 minut na 180°.
Recept poslala Jana: „Příště vytuním tu vrchní vrstvu o nasekané ořechy. A na tvaroh by se daly dát maliny, meruňky, rybíz, broskve…. Už se těším na příští pokus.“
Hned poránu tákovou dobrtotu!! Dnes ne, mám napetčeno, ale příßtí týden troubo třes se! Budeš péct o 107!
Taky se do toho pustím.
No jo, ale u nás tak z trojnásobné dávky. A stejně by koláč nestačil ani vychladnout. Mňam!
Jani to je recept podle mého gusta. Až ho budu dělat zkusím taky tunit. Ty ořechy mě hodně lákají.
Moc pěkné, hlavně se mi líbí ten tvaroh. Krásně ozdobené.
To bude dobrota a navrch dám ostružiny,trochu ještě mám, mňam…, děkuji….👍
Tvaroh , kakao , oříšky , docela snadná příprava . 👍😋😋😋
Drobenkové koláče dělám ráda, ale nikdy mne nenapadlo udělat kakaovou variantu. Ukládám, upeču , anžto je mi jasné že to bude olaláááá 😋 😎
Já si teď přivezla recept, kde je také varianta s kakaem. Buď – nebo. Tak to chci vyzkoušet. Jen ale až bude po vysloveně ovocné sezóně, teď u nás jsou táče, buchta plněné ovocem ap. Peču skoro každý druhý den (Vašek měl dovolenou a to je žrout na netou…) .
Tato buchta bude vynikající a moc se mi líbí do vrchní vrstvy přidat ořechy. Děkuji Janičce za rozměr formy. 🙂