(2347) Papriková pasta

2 kg paprik (kapií)
1/2 kg cibule
20 dkg cukru
lžíce soli
2 dcl oleje
1/4 litru octa
pepř dle chuti

Papriky očistíme a nakrájíme, cibuli také. Vše v rozpisu uvedené dáme do hrnce a vaříme minimálně 40 minut. Rozmixujeme a dál vaříme, až k dosažení požadované hustoty. Naplníme do sklenic a sterilizujeme 30 minut na 80°.

Recept poslala francizska.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (2347) Papriková pasta

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Varuju vás – tento týden si trochu zapaprikujeme. Je sezóna!

  2. Macůrková Jana napsal:

    Spíš bych to nazvala paprikový protlak, než pasta. Do hustoty pasty to má evidentně daleko.

  3. Vera M. napsal:

    Ooooo, díky za recept . To bude voňavé a dobré.
    👍👌

  4. kvetula.v napsal:

    Inu ona ta Zima je děsně zvědavá , ceny všeho se začínají nenápadně zvedat a myslím, že vše, co si samy vyrobíme z levnějších surovin a navíc víme přesně, co výrobky obsahují , bude pro naše rodiny veliké plus.
    Jedno jestli je to pasta nebo protlak, rozhodně je to konzervovaná paprika vhodná ke spoustě dalších úprav.
    Hani díky 👍😋😎

  5. jarybarka napsal:

    Tato papriková pasta se náramě hodí.
    Navíc je jednoduchá a jak píše Květa ceny letí nahoru.

  6. sharka.68 napsal:

    Franci – má to krásnou barvičku….

  7. Inka napsal:

    Protlak, pasta, Harisa….. je snad zcela jedno, jak zváno. Mě spíš překvapuje ten ocet, já bych si ho odpustila a kyselila až výsledný produkt. Ale to je dáno tím, že Bimbo moc kyselé celý život nemusí a já dávám přednost jednoduché chuti. Tak to pak mohu použít do čehokoli. Nicméně důležité je zpracovat vše, k čemu se člověk dostane s co nejmenším nákladem.

  8. Imelda napsal:

    Recept výborný, krásná pletená podložka.

  9. lakysa22 napsal:

    Já dělala paprikové „cosi“ -🤣🤣 dala jsem všechno, co Franci, jen bez pepře.
    Nevím, čím se přihodilo, ale tak krásně červenou bravu to nemá. Neva, dobrý to je.

  10. Vera M. napsal:

    Já se toho octu zastanu. Je tam i cukr a chuť bude vyvážená . A o chuť přece jde , ne ?
    Kdybych chtěla jen paprikovou pastu , tak to nakonzervuju jen solí a neptrebuju žádný recept .

  11. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Z mého pohledu je tam vše, co tam má být, včetně toho octa.
    Netuším, jak někdo zjistí z fotky hustotu pasty, ale asi má lepší a mladší voko, bo co
    Já do toho určo půjdu, paprikové kousky na chlebíčky již zavařené mám, tak ještě toto je výborný nápad. 👍👍
    Držím se toho, že v zimě (jak psala Květule) budou papriky za 100 Kč na kilo, tož toho využiju teď. A mladí po tom skočí, páč to budou mít bez práce.
    Inku chápu, já zase nemusím rajčata, ale kepuč Bláhovky miluju … je to zvláštní.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..