(2353) Králičí hřbety s tykvovými noky (podle receptu 1936)

vykostěné králičí hřbety
niva
smetana
listový špenát
malá cibule
2 stroužky česneku
máslo
sůl
kdo má rád – čerstvá bazalka

Na noky:
patizon
1 – 2 vejce
hrubá mouka
sůl
stroužek česneku (opravdu dodá nokům šmrnc)

Králičí hřbety nakrájíme na špalíčky (samozřejmě lze použít kuřecí nebo krůtí prsa), cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle, přihodíme nadrcený česnek, aby se rozvoněl, maso a necháme zatáhnout. Přidáme nastrouhanou nivu, na hrubo překrájený spařený špenát a zalijeme smetanou. Solíme velmi opatrně. V troubě zapečeme. Nakonec zamícháme bazalku. (Byla to zajímavá chuť, lze vynechat).

Patizon omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme semínka a uvaříme do měkka. Uvařené čtvrtky lžící vydlabeme a rozmačkáme na kaši. Do prochladlého přidáme vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo hustější těsto (jako na bramboráky). A zde opisuji z původního receptu: „z něj dvěma lžícemi tvořte noky, rovnou házejte do vroucí vody a po té, co vyplavou, vařte ještě tak minutu až dvě. Hotové opatrně lovte a házejte do mísy s trochou rozpuštěného másla. Pozor, jsou velmi jemné, ale po chvilce chladnutí zpevní“. 

Dvojrecept poslalal a.rena

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2353) Králičí hřbety s tykvovými noky (podle receptu 1936)

  1. jarybarka napsal:

    Moc pěkný.Ty noky jsou parádní.Dala bych si hned

  2. Vera M. napsal:

    Líbí fakt . Bezva nápad na využití hřbetů.
    Vaříte dobroty 👌

  3. BOYE napsal:

    Tedyteda, mně zmiznul první koment. Kam to ten comp zase zašantročil?!
    No nic, napíšu znovu (jen už nebudu první): Ta králíková „omáčka“ u mě vyvolává hypersalivaci. To vypadá a určitě i chutná naprosto skvěle! 🙂

  4. bozena.fialova napsal:

    Boyka svou reakci vyjádřila vědecky, já nad tím receptem jen normálně česky slintám. Králičí hřbítky už došly, tak to odnese kuří masíčko a svět bude hned hezčí. Díky. :-))

  5. kvetula.v napsal:

    Ani u nás není momentálně králičí zásoba, nicméně kus krůtího by se našel. Kombinace zajímavá, ukládám k vyzkoušení 😋😎

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádherný příběh, nádherné foto, skvělá kombinace …. díky 👍👍

  7. Imelda napsal:

    Recept se mi líbí, vyzkouším, ale s kuřecím, králíky už nemáme. A že jich bývalo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..