1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 velká brambora
2 stroužky česneku
1 oloupané rajče
Všechno na drobné kostičky jsem osmahla na másle.
Zalila vodou, přihodila 2 hrsti červené čočky, 2 PL lahůdkového droždí. Provařila a dvakrát velmi krátce projela tyčákem. Přidala hrst hrášku a hrst petrželky s libečkem. Kořenila jsem solí, pepřem a špetkou mletého koriandru. Nakonec jsem přidala hrstku na drobno pokrájeného prosciutta a plátek studeného másla.
Recept poslala Jana: „Kombinace divoká, ale polévka během 15 minut hotová a hlavně dobrá. Faaakt, nekecám“
Asi umím jen lakomý žáby. 🤣
Tak to vypadá velmi dobře. Dobře bude i chutnat.
Věřím – něco podrobného nám utvařili na dovolené v Rumunsku – (paní ubytovávala Čechy, tak ledaco pochytila) jen to nebylo mixované, ale fakt dobré👍
VYPADÁ VELICE JEDLE A MUSÍ NÁDHERNĚ VONĚT
Vypadá víc jako sváteční než jako z nouze ctnost.Dala bych se pozvat na takovou úžasnou polévku.
U nás už je dnes zima tak bude zahřívací.
Já dnes vařím něco podobného ale přidala jsem do hrnce i hokajdici tak ten ponorný mixér nechám běžet o něco déle.Pro zahřátí přidám sušený mletý zázvor.
A budou krutonky!
Takové polévky ,pokaždé jinou,vařím často.Říkám jim CDD (co dům dal) a nakonec dám buď vejce nebo nočky,nebo pohanku,prostě co zrovna mám,Upřímně je mám moc ráda.
Pro mne jsou teď poléfky zásadní – s kurutkama mi nedělejte chutě, teď nemžůžu!
Ještě omáčky a co se nemsusí kousat.
Musím přiznat, že mne překvapily ty kvasnice …… to jsem snad nikdy nezkusila.
Noooo, nejvyšší čas vyzkoušet.
Já jsem si je koupila, pečlivě ve šroubovací sklenici uskladnila , zapomněla na ně a pak vyhodila ..
taky musím tedy vyzkoušet . Polívky , to je moje
Jo, a takhle vznikaji nejlepší legendární polífky. Namátkou: bramboračka, boršč… A červená čočka je královna zahušťovadel! 🙂
A když nejni, tak nastrouhanej brtmbor zastoupí..👍
Já hned na začátku malinko , fakt malinko vloček opražím na másle , aby to nezahustilo , jen zalahodilo chuti . Mám vločky moc ráda. Červenou čočku bych měla používat víc, pravda . Je taky výborná .
Nejlepší na těch letních polívkách je stejně ta spousta čerstvé zelené nati, mňam. Pilně cpu do mrazáku, bude třeba
Nepozřu jakoukoliv poblivku s droždím.
Jani, lahůdkové droždí není droždí. Není určeno ke kynutí. Jsou to inaktivované (neaktivní) kvasnice. Ochutí a zvýrazní chuť jídla (umami). Připomíná chutí i vůní parmezán.