Na celý plech:
2 vajíčka
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka – spolu našlehat ručně metlou a smíchat se sypkými ingrediencemi:
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 kypřící prášek
1 hrnek mletého máku
1 hrnek krupicového cukru
1 lžička skořice
ovoce na pokladení (zde půlky švestek i drobenka).
Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 180°.
Recept podle jak.tak poslala Věra: „Pečeno z polovičního množství v dortové formě“.
Teda to je krásný.A švestky ještě jsou.
Bublanina s mákem by mě nenapadla.Švestky v tom křehkém nadychanem těstě musí být luxus.
nutně potřebuju kus ke kafi!!!!
U nás se pekla buchta se šfestkama, mák se sypal s drobenkou nahoru. Tohle bude taky dobrý, šůfestky mám ve vlastní šťávě ještě od loňska.
Mák a šůfesky je dokonalá kombinace. Mák mám, šůfesky ne a hlavně zrovna je doba, kdy bych to musela zožrať sama. Ale skočim do Álejíček mrknout, jestli tam ještě nějaký to vovoce je. Nebo do super-hyper. Jistota je sichr. Co kdybych změnila názor, že jo?
Mak je, šůfestky zavařené, tak ukládám k pozdějšímu použití, páč makový závin byl o víkendu. To se pak zase jednou vytáhnu!
Na Jaktak z 21.8. je ta blubanina s mákem s broskvema. Dobrá taky bude, ale šůfestky jsou pikantní, broskve nejsou tak výrazné.
Tak to v první řadě musím zase sehnat nemletý mák (ten mletý je hnus), už byl skoro všechen spotřebován na nudle. Pár švestiček ze šumavské zahrádky by se ještě našlo… 😋😎
Včera jsem zapomněla reagovat, bublanina je krásná – nadýchaná, takovou se mi ještě nepodařilo udělat. Mák mám moc ráda, ale když jsem ho dala do těsta, bylo mi nějak těžko, možná jsem buchtu zhltala jak jsem mlsná. Ale tuto bublaninu musím udělat, doufám, že bude taky taková. Šikovná Věruška. 🙂