(2373) Česnek mražený

Vyloupeme 4 veliké palice českého česneku. Prolisujeme  –  z tohoto množství bude jedna  malá sklenička.
Umístíme do mrazáku a neustále máme po ruce nadrcený česnek bez jakékoliv újmy.
Výhodou je, že se po vytažení dá naškrábat a nemusí se rozmrazovat.

Poslala Věra

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (2373) Česnek mražený

  1. sharka.68 napsal:

    jj, skvělej počinek,já to dělám taky,ale trochu jinak – naškrábu a dám do euroobalu na A4, uplácám dočista na placato, zajistím, aby pasta nevytekla..zamrazím a pak odlamuju jako čokoládu…

  2. Macůrková Jana napsal:

    Bála bych se, že ta sklenička v mrazáku praskne. Blbě se to navíc vyndavá. Dávám buď celé stroužky (po zalití teplou vodou jsou rozmražené razdva), nebo dávám do kostkovačů na led a potom vyklepnu. Ta jedna kostka je tak akorát porce.

  3. BOYE napsal:

    Já ho nemrazím, ale k té placaté vychytávce jsem viděla ještě jednu: Pravítkem (nebo levítkem), případně tupou hranou dlouhého nože do té placky naznačit čtverečky. Pak je ten efekt odlamování čekulády dokonalej.

  4. kvetula.v napsal:

    Nevlastním lis na česnek a popravdě mi nechybí. Většinou používám česnek sušený a když sem tam stroužek, tak si ho utřu. Za tím účelem už několik let skladuju – stejně jako Úsměvka- oloupané ve skleničkách v mrazáku . Sice jsou to blbé tvary, ale mají už své místo a osvědčily se (není cítit ani trošička – ty opakovaně uzavíratelné sáčky používám na bylinky a řekla bych, že až tak dobře netěsní). Mít česneku velkou spotřebu jako v dávnověku, lis bych pořídila. Lisovaného se do skleničky vejde víc. Dobrý nápad 👍😎

  5. Jiřina napsal:

    Letos jsem koupila 4 kg česneku, u nás je spotřeba dost velká. Ale asi nebyl moc dobrý, začíná sesychat. Tak letos opět bude uskladněn v mrazáku. Už loni tady proběhla debata a Janička M. mi poradila česnek oloupat a zamrazit. Funguje to. Vyzkouším i namačkaný v sáčcích a to pravítko – super nápad. Děvčata děkuji. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..