… aneb jak zlikvidovat zbytky po nájezdu synků.
slanina
česnek
trochu cibule nebo zbytek pórku (autorka dala obojí)
kvalitní sýr
smetana, minimálně 30%
špetku oleje nebo másla (použito máslo)
petrželka
sůl
pepř
noky (zakoupit hotovky nebo udělat podle receptu č. 204)
Noky (byly kupované) uvařit.
Slaninu nakrájet na malé kostičky, osmahnout, přidat trochu másla, přihodit cibulku, česnek, pórek a nechat osmahnout do zlatova.
Nalít smetanu, přidat sýr a míchat a míchat.
Když smetana zhoustne, tak přihodit čerstvou petrželku, sůl a pepř dle chuti.
Recept poslala Úsměvka: „Jako dobrý a jedlý, to musím napsat.“
Ukládám – včera jsem měla zapčečené brambory podle Květule, ( 2372) a musím říct, že ten její vrchní ochutnavač se teda má!!
No vidíš… a stejně ten bídák pokukuje, jestli by nemohl zajít ochutnat i jinam 😕 Prostě mlsnej 🐻😁😁
Klidně ho pusť, přesvědčí se, že u Tebe je to nejlepšové..😋
taktéž..až budou zbytky….
Taky udělám – a tady v D, kde jsem na krátké návštěvě, prodávají úplně výborné noky , chuťově jako naše chlupaté knedlíky.
Dokonce jsou i takové “tmavé”. To bude bezpracné jídlo po nějakém výletu .
Věro, promiň mi, ale Česko opravdu proti D není banánová republika. Veškeré druhy noků jsou zde normálně ke koupi: gnocchi di patate (bramborové noky), gnocchi di polenta (kukuřičné noky), gnocchi alla romana (římské noky – ty se dělají ze semolinové krupice), dokonce i ty tvoje „tmavé“ – celozrnné noky. Jen holt nejsou v LIDLu v akci za 14,50.
Máš pravdu, předsedo.
Předseda má vždycky pravdu , ale já mám na mysli jen a jen bramborové
Prosím tě,, co blázníš? Prostě nepátrám, tak mě zaujaly a u nás jsem takové zatím nepotkala . Vůbec nechci vychvalovat D .
Miluju naše jídlo a jejich Eintopfy moc ne . Takže vaříme po Česku
V tom pripade promin, ale napsalas „tady“ … Tak jen informuju, ze TADY taky. Chce to jen pohledat.
Ale jsi hrdá Češka . A máme školení , kolik se toho u nás nabízí
Tmavé myšleno – když vařím chlupaté knedle , tak jsou někdy už dost tmavé od brambor , které se neudrží žluté delší dobu
Jo, to je moje. Nic nesmí přijít vniveč a navíc to musí chutnat tak, aby žravci vzpomínali a chtěli „eště jednou, tak si vzpomeň, cos tam dala…“.
K tomuhle receptu mám jen jednu výtku: Špetku oleje faaakt nedám. Másla by možná šla, kdyby se máslo zmrazilo alespoň na -24°C a pak se na namrzlé desce rozmlátilo chlazeným kladivem na prach… Sorry, já musela! 🙂
No, jo, ale v našem věku si vzpomenout, co v tom bylo, je někdy strašně složitý….
🤣🤣🤣🤣
To je tak, když jedna nepřemýšlí co píše 🤦♀️
Ólalá skvělé noky.Slanina sýr smetana…
Coulo nemá chybu a je neopakovatelné a to mě baví.
Dík za další inspiraci.
Noky oblibujeme, smetanovo-sýrovou omáčku k nim dělávám, ovšem takovéto vytunění mne nenapadlo. Díky za tip 👍😋😎