1 Olešnický tvatroh
200 g balkánského sýru
1 bílý jogurt (cca 150 g)
pažitka, medvědí česnek, cibulka… co je po ruce a máte rádi
Tvaroh se sýrem nastrouhat na hrubo, spojit s jogurtem a dochutit bylinkami. Hotovo. Balkán je slaný dost, takže solit netřeba.
Poslala a.rena
Pomazánky a poblivky, podzimní oblíbená kombinace, aby bylo víc času na práci na zahradě. V ledničce je už podruhé spešl budapešť z tvarohu a paprikové pasty.
Olešnický, mňam . Dávno jsem neměla a naposledy byl takový slaný myslím v pažitkou.
Já ho slupnu jen tak vždycky . OK, zkusím pomazánku. Ideální pro mě
olešnický je moc dobrý..tohle bude super k bramborám na loupačku nebo k pečeným 😀
Vidíš, to mě nenapadlo. Určitě bude. A když tam lupneš i česnek…
Olešnický používám i místo tvarohu na strouhání na kynuté knedle a pod… , takže doma bývá často, balkán prakticky furt. V různých úpravách (i na posyp brambor) dělám každý zvlášť, ale smíchat je mne fakt nikdy nenapadlo. Díky za tip 😋😎
Taky mám ráda olešnický i balkán dát je dohromady je výborný nápad.A ty brambory na loupačku k tomu mňám
No jasně, to nejlepší je to nejjednodušší 👍👍👍