… aneb s křížkem po funuse. Omlouvám se.
50 g třtinového cukru
120 g másla
120 g arašídového másla
jedno větší vejce
230 g polohrubé mouky
Jedna kávová lžička prášku do pečiva
vanilkový cukr
půl kávové lžičky soli
Utřete obě másla s cukrem, přidejte vejce, zapracujte mouku s ostatními ingrediencemi.
Dejte asi na 0,5 hod. odpočinout do lednice. Tvarujte ježibabí prsty a ozdobte oloupanou mandlí. Pečte na 180 do zrůžovění. Po upečení nechte sušenky chvíli odpočívat, jsou dost křehké.
Recept poslala Jana a píše: „U nás modelovali kluci“.
Chtela jsem to vložit včera dopoledne, ale nešel nám net. Takže se omlouvám. Navíc mám neodbytný pocit, že už tu něco podobného bylo, ale nenašla jsem, tak nevím.
Dávala jsem k 30.dubnu a všechny jste se děsily jak realistické prstíky jsou. Prstíky beposlušné čarofějnice č. 731.
Jo ty mám před očima hned jak si na ně vzpomenu a mám husí kůži.
Jo, já hledala prsty nebo prstíčky, prstíky mě nenapadly. Tak snad jsou recepty alespoň odlišné. Pardon…
Jo, tamty jsou linecký (ale na to vymazlení rybízovou marmeládou už jsem zapomněla, brrrr), tyhle s arašídovám máslem, tak dobrý.
to je jak kdyby jim sekali palce z nohou… 😀
Ale vždyť se nic neděje, jsou taky hezký….
No co? Helhovín si uděláme dnes! Největší prdablém bude – nechat je chvíli odpočňout. Vidím to tak na dvě minuty 🕛
Mno, včera mi na FB přišla zpráva od dětí ve Skotsku:“Peču prsty k večeři.“ A řeknu vám, byly pěkně hnusný. Z mletého masa, místo nehtů dobře střižená cibule… Brrr!
Ale ty na sladko vůbec nevypadají špatně. Sice strašidelné, ale slinění budící…
jdou i na slano…… 😉
Myslíš nedat žádnej cukr ale dát tam jen trochu soli?
To už je fakt vyšší dívčí , taky nevím , jak by to Sharka udělala .
no,já bych šla do jinýho těsta, ale zkusila bych i tohle bez cukru ,jen osolené a s přídavkem strouhaného sýra….
Je otázka, jestli by ten strouhný sýr nedělal problémy při tom modelování, je to přeci jen jemná práce.
Mládenci jsou šikovní, prsty vypadají jako živé. Asi už jsme moc měkká, ale ochutnala bych jen krmená se zavřenýma očima.😁
Ovšem těsto zaujalo, určitě by se dalo jinak tvarovat a tudíž v pohodě vychutnat 😋😎