(2406) Halloweenské ježibabí prsty …

… aneb s křížkem po funuse. Omlouvám se.

50 g třtinového cukru
120 g másla
120 g arašídového másla
jedno větší vejce
230 g polohrubé mouky
Jedna kávová lžička prášku do pečiva
vanilkový cukr
půl kávové lžičky soli

Utřete obě másla s cukrem, přidejte vejce, zapracujte mouku s ostatními ingrediencemi.
Dejte asi na 0,5 hod. odpočinout do lednice. Tvarujte ježibabí prsty a ozdobte oloupanou mandlí. Pečte na 180 do zrůžovění. Po upečení nechte sušenky chvíli odpočívat, jsou dost křehké.

Recept poslala Jana a píše: „U nás modelovali kluci“.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2406) Halloweenské ježibabí prsty …

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Chtela jsem to vložit včera dopoledne, ale nešel nám net. Takže se omlouvám. Navíc mám neodbytný pocit, že už tu něco podobného bylo, ale nenašla jsem, tak nevím.

  2. lakysa22 napsal:

    No co? Helhovín si uděláme dnes! Největší prdablém bude – nechat je chvíli odpočňout. Vidím to tak na dvě minuty 🕛

  3. BOYE napsal:

    Mno, včera mi na FB přišla zpráva od dětí ve Skotsku:“Peču prsty k večeři.“ A řeknu vám, byly pěkně hnusný. Z mletého masa, místo nehtů dobře střižená cibule… Brrr!
    Ale ty na sladko vůbec nevypadají špatně. Sice strašidelné, ale slinění budící…

  4. kvetula.v napsal:

    Mládenci jsou šikovní, prsty vypadají jako živé. Asi už jsme moc měkká, ale ochutnala bych jen krmená se zavřenýma očima.😁
    Ovšem těsto zaujalo, určitě by se dalo jinak tvarovat a tudíž v pohodě vychutnat 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..