slabé plátky kotlety
pikantní hořčice (diojnská)
med
ocet (vinný, rýžový, jablečný)
strouhanka
citronová kůra
petržel či tymián
sůl a pepř
Maso dáme mezi fólii a rozklepeme. RR klepala pánvičkou, já hladkou stranou paličky. Osolíme a opepříme.
Uděláme směs z hořčice, medu a octa – hořčice a medu stejný poměr, octa minimum, je pro rozředění směsi. Já měla rýžový ocet, ale šel by i obyčejný Bzenecký. Hořčici jsem dala hrubozrnnou, ale příště už jí nedám.
V druhé míse smísíme strouhanku s citronovou kůrou a bylinkami, já dala petržel, tyminán jsem čerstvý neměla. Citronovou kůru jsem měla ze sáčku, bohužel došel doma citron.
Rozklepané maso naložíme do směsi z hořčice a medu a necháme chvíli naložené.
Rozpálíme pánvičku a postupně bereme jednotlivé plátky masa, obalíme v ochucené strouhance, kterou pořádně přichytíme na maso a smažíme. Stačí pár minut z každé strany, maso je tenké a navíc rozklepané.
Příloha – brambory, bramborový salát, chleba, tatarka, okurkový či rajčatový salát – záleží na chuti každého jedince.
Recept poslala Úsměvka: „U nás byly bramboráčky z cukety. Řízky i bramboráčky měly úspěch, mám je dělat častěji. Řízky jsou hotové za 30 minut i s osmažením. Bramboráčky jsem dělala z velké cukety (mají rádi i studené), tak ty jsem smažila déle.
RR radí – pokud chcete zachovat křupavost řízků, zahřejte troubu na 130 st. a ukládejte je tam. U nás nebylo potřeba, brali mi to přímo z pánve (jak řízky, tak i bramboráčky).“ [Bramboráčky budou následovat.]
Fšecko doma mám, i tu picantní hoščici…ale co tak malilinkatek vzůr….no jo, už mlčim.
a nepošlou a nepošlou….
Taky bych ochutnala.
Musíte zkusit, psala jsem, že mi to brali všichni pod rukama 🤣
Dovolím si přihodit berličku – já měla medovou hořčici (jednou jsem ji koupila na zkoušku a strašně nám zachutnala), lze ji použít bez problémů…
No vidíš, nikdy jsem si jí v obchodě nevšimla
Tak po ni koukej. Dela to vic firem, ja mam Boneco a je fakt moc dobra, i s ni varim.
Já koupila medovou od Avokáda. Chlap při koupi kroutil hlavou, pak milostivě trošičku ochutnal a teď když dostane na výběr, jinou nechce (i na chleba ve vajíčku pod vrstvu cibule)😁
Věřím, zítra juknu. Díky 😘
Nemajíc kotlety, zkusím to trochu zbabicovat a udělám z kuřecích prsíček. Vypadá to hodně lákavě, tak nebudu otálet.
Věřím, že i kuřmaso bude OK
Jelikož kotletu bych musela specielně za tím účelem koupit, kuřprso přibylo včera, takže určitě vyzkouším. Jak píšu výše, tak chlap začal medovou hořčici oblibovat. Ještě nedávno kombinaci med + maso striktně odmítal, na milost vzal jen hořčičné kapustičky, věřím, že tyhle řízky taky udělají boule za ušima😋😎
Já si kombinaci medu a hořčice oblíbila od zálivky na salát …. od té doby, jak to někde čtu v receptu, tak zkouším. A musím napsat, že ten můj si vůbec nestěžuje.
Salát s medovo-hořčičnou zálivkou dělám (tuším jsi ho sem dávala Ty, to neprotestuje. Vrčí jen nad medem k masu. Zkusíme řízečky a uvidíme (no co, kdyžtak se obětuju a sežpapám 2 porce 😁😁
Pěkné a ukládám.
Určitě zkusím brzo.
Vypadá to moc jedlé.
Kočky, omlouvám se, vím, že tu poslední dobou nejsem, tak trochu se potkávám.
Recepísky přečtu a ukládám do seznamů – udělám. Jen nějak nebyl čas reagovat. Všechny jsou krásné a úžasné.
Já tu hořčici měla , snědla a zapomněla . Protože miluju obyčejnou . Ale opakování – matka moudrosti – to je prostě Fakt.