(2407) Vepřové řízky podle RR

slabé plátky kotlety
pikantní hořčice (diojnská)
med
ocet (vinný, rýžový, jablečný)
strouhanka
citronová kůra
petržel či tymián
sůl a pepř

Maso dáme mezi fólii a rozklepeme. RR klepala pánvičkou, já hladkou stranou paličky. Osolíme a opepříme.
Uděláme směs z hořčice, medu a octa – hořčice a medu stejný poměr, octa minimum, je pro rozředění směsi. Já měla rýžový ocet, ale šel by i obyčejný Bzenecký. Hořčici jsem dala hrubozrnnou, ale příště už jí nedám.
V druhé míse smísíme strouhanku s citronovou kůrou a bylinkami, já dala petržel, tyminán jsem čerstvý neměla. Citronovou kůru jsem měla ze sáčku, bohužel došel doma citron.
Rozklepané maso naložíme do směsi z hořčice a medu a necháme chvíli naložené.
Rozpálíme pánvičku a postupně bereme jednotlivé plátky masa, obalíme v ochucené strouhance, kterou pořádně přichytíme na maso a smažíme. Stačí pár minut z každé strany, maso je tenké a navíc rozklepané.
Příloha – brambory, bramborový salát, chleba, tatarka, okurkový či rajčatový salát – záleží na chuti každého jedince.

Recept poslala Úsměvka: „U nás byly bramboráčky z cukety.  Řízky i bramboráčky měly úspěch, mám je dělat častěji. Řízky jsou hotové za 30 minut i s osmažením. Bramboráčky jsem dělala z velké cukety (mají rádi i studené), tak ty jsem smažila déle.
RR radí – pokud chcete zachovat křupavost řízků, zahřejte troubu na 130 st. a ukládejte je tam. U nás nebylo potřeba, brali mi to přímo z pánve (jak řízky, tak i bramboráčky).“ [Bramboráčky budou následovat.]

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2407) Vepřové řízky podle RR

  1. lakysa22 napsal:

    Fšecko doma mám, i tu picantní hoščici…ale co tak malilinkatek vzůr….no jo, už mlčim.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Dovolím si přihodit berličku – já měla medovou hořčici (jednou jsem ji koupila na zkoušku a strašně nám zachutnala), lze ji použít bez problémů…

  3. bozena.fialova napsal:

    Nemajíc kotlety, zkusím to trochu zbabicovat a udělám z kuřecích prsíček. Vypadá to hodně lákavě, tak nebudu otálet.

  4. jarybarka napsal:

    Pěkné a ukládám.
    Určitě zkusím brzo.
    Vypadá to moc jedlé.

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, omlouvám se, vím, že tu poslední dobou nejsem, tak trochu se potkávám.
    Recepísky přečtu a ukládám do seznamů – udělám. Jen nějak nebyl čas reagovat. Všechny jsou krásné a úžasné.

  6. Vera M. napsal:

    Já tu hořčici měla , snědla a zapomněla . Protože miluju obyčejnou . Ale opakování – matka moudrosti – to je prostě Fakt.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..