(2924) Kapustová gugla

8 větších brambor
hlávka kapusty
4 vejce
majoránka, pepř
česnek
sůl
olej
hladká mouka
(kousek kabanosu nebo uzené maso nemusí být)
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kapustu uvaříme do poloměkka a nakrájíme nadrobno.
Smícháme, přidáme 2 lžíce hladké mouky, ½ dcl oleje, vejce a koření. Vmícháme uzené maso nebo uzeninu, kterou jsme nakrájeli nadrobno
Na plech položíme pečící papír, který lehce potřeme olejem.
Na něj rozprostřeme hmotu a pečeme asi 40 minut.
Podáváme teplé.

Křupavou dobrotu Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2924) Kapustová gugla

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak tohle ANO – guglu dělávám, ale kapustu přidat mě nenapadlo. Určitě to zkusím! A Janě tam nahoru děkuju.

  2. jarybarka napsal:

    Mě se to taky líbí a kapustu mám ráda.

  3. BOYE napsal:

    Takhle se u nás dělávaly kapusťánky. Nedával se pepř, ale kmín. A smažily se jako placičky. Miluju je. A na plech to zkusim. Rozhodně to bude snazší.
    Navíc to vyhovuje mýmu nynějšímu konceptu. Zrovna mě totiž popadlo vaření jen z toho, co může mít středoevropan ve špajzu v dané sezóně. Právě jsem dovařila tématickou polívku, tak jí Hadérce pošlu.

  4. kvetula.v napsal:

    Tu bude určitě dobrá obměna. Zkusím hned při prvním guglopečení. Jen kapustu nebudu vařit, ale pokrájenou podusím na kousku másla, jako to dělám do karbanátků. Voda se z kapusty vydusí a nebude to tak mokré, jako když je vařená. 😋😎

  5. bozena.fialova napsal:

    Recept se mi líbí, v dohledné době vyzkouším. Akorát to upeču v pekáčku vymazaném sádlem, aby byly pěkně červené kůrčičky. 🙂

  6. Nella napsal:

    Ó to bude dobrota. Kapustu my rád. Já dělám tak že uvařené brambory nakrájím na plátky, pokladu na sádlem vymazaný pekáček, než se uvaří brambory tak podusím na cibulce nakrouhanou kapustu, přidám kmín a vmíchám vajíčka (vlastně udělám kapustový mozeček), navrstvím zase brambory na plátky, zasypu sýrem a dám zapéct do zezlátnutí sýra. Ale skoro mám pocit že už jsem to sem dávala, jen to bylo s květákem. Ale jednou zbyla kapusta, tak jsem zkusila změnu a osvědčila se. Ale takto vyzkouším při nejbližší příležitosti (jen bez uzeniny).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..