(2925) Roládky z koloucha

žebírka z koloucha
sůl
pepř
mleté maso nebo klasická nádivka podle chuti
Dostala jse žebírka z koloucha. Nic moc na upečení, tak co s nimi?
Stáhla jsem z nich masíčko, takže jsem dostala 2 menší plátky krásně tenké, ale dost masité.
Připravile jsem si směs mletého masa, okořenila jen solí a pepřem a naplnila jím oba závitky.
Pekla jsem asi hodinku, víc to nepotřebovalo.

Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2925) Roládky z koloucha

  1. IvaC napsal:

    Hezký recept,ale kde bych vzala koloucha?

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Tady jsem na rozpacích. Kdybych se dostala k Bambimu, asi bych tam nedala mleté, spíš něco na způsob ptáčka: slaninu, cibuli, možná divoký koření.

  3. jarybarka napsal:

    Šlo by i z kůzlete..Velikonoce se blíží

  4. BOYE napsal:

    A do kdy je je kolouch kolouchem? Dokud má puntíky? A do kdy má puntíky? Dokud je kojenej?… Tak to bych nemohla. Jakmile cejtim z masa mlíko, je zle. A mně taky. Savce začínám požírat od puberty. Což každý rodič chápe.
    A nějak mi čisté mleté připadá v tak luxusním mase, jako česání angorskýho králíčka hráběma.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Pohlavně dospívá v druhém roce svého života. Ale s mlíkem končí ve třech měsících a puntíky ztrácí do konce léta, i když se stává, že několik bílých skvrn je na srsti patrných ještě následující rok. Z toho víš prd. Ale dohledala jsem, že podle platné myslivecké legistativy kolouch se stává jelenem/laní 30.4. následujícího roku.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..