žebírka z koloucha
sůl
pepř
mleté maso nebo klasická nádivka podle chuti
Dostala jse žebírka z koloucha. Nic moc na upečení, tak co s nimi?
Stáhla jsem z nich masíčko, takže jsem dostala 2 menší plátky krásně tenké, ale dost masité.
Připravile jsem si směs mletého masa, okořenila jen solí a pepřem a naplnila jím oba závitky.
Pekla jsem asi hodinku, víc to nepotřebovalo.
Jana Macůrková
Hezký recept,ale kde bych vzala koloucha?
napadlo mne totéž..většinou mám dospělce, ne haranty…
Určitě to půjde i z vepříka.
jasně, ani náplň dělat nemusíš, stačí do kapsy z vepříkové kotlety vytlačit vinnou klobásu….a jaká je to bašta…
A to už máme úplně jinej recept. Třeba 1129. 🙂
Tady jsem na rozpacích. Kdybych se dostala k Bambimu, asi bych tam nedala mleté, spíš něco na způsob ptáčka: slaninu, cibuli, možná divoký koření.
medailonky ..nebo masové nudličky na víně…
Šlo by i z kůzlete..Velikonoce se blíží
Kůzle jsem v životě nejedla . Ale dělalo se těch mláďat dost . Já tak jehněčí
Moje babička mívala kůzlata od své sestry oni měli malé hospodářství.A před pár lety mi někdo kůže na jaře nabízel.
…Kůzle…oprava
likvidovali se malí kozlíci,mladičký kozy se nechávaly….
A do kdy je je kolouch kolouchem? Dokud má puntíky? A do kdy má puntíky? Dokud je kojenej?… Tak to bych nemohla. Jakmile cejtim z masa mlíko, je zle. A mně taky. Savce začínám požírat od puberty. Což každý rodič chápe.
A nějak mi čisté mleté připadá v tak luxusním mase, jako česání angorskýho králíčka hráběma.
Pohlavně dospívá v druhém roce svého života. Ale s mlíkem končí ve třech měsících a puntíky ztrácí do konce léta, i když se stává, že několik bílých skvrn je na srsti patrných ještě následující rok. Z toho víš prd. Ale dohledala jsem, že podle platné myslivecké legistativy kolouch se stává jelenem/laní 30.4. následujícího roku.