(230) Grilovaná kukuřice

4 klasy sladké kukuřice v šustí (ale může to být i ta, co roste u nás na polích)
6 lžic změklého másla
1 rozetřený stroužek česneku
2 lžíce na drobno nakrájené petrželky
(lze kudrnka i hladkolistá)
sůl (lepší je hrubá)
černý mletý pepř

Protože jsem se právě vrátila z polního pychu (nojo, stydím!), musím se s vámi podělit o recept.

Klasy oloupeme jako banán, „vlasy“ odstraníme,  šustí necháme na konci klasu a  svážeme kuchyňským provázkem jako držátko na obracení.

Máslo, česnek a petrželku v misce utřeme do hladka,  potřeme klasy, a složíme je na hodně rozpálený gril tak, aby nám šustí nechytilo. Grilujeme až jsou zrna kolem dokola pěkně hnědá, zhruba 8-10 minut. Podle potřeby obracíme, potíráme zbylým máslem a důkladně osolíme a opepříme.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

28 komentářů: (230) Grilovaná kukuřice

  1. Devětapadesátka napsal:

    Jo, to můžu. Někdy sypu ještě chilli vločkami, nebo před koncem grilování potřu medovou vodou, ale musí se hlídat, aby se med nepřipálil. A doufám, že k tomu klásku dodáš pořádný flák masa ?

  2. Jana Macůrková napsal:

    Teda, že budeš chodit ve prospěch Bramboračky i na polní pych, to by mne nenapadlo.
    I když u mne taky co není přikovaný, tak je u mne v nebezpečí…..

  3. Jiřina napsal:

    Děvčata, krásně se to čte, ráda bych si kukuřičku dala, ale moje třetí zuby řekly nic, jestli nechceš strávit zbytek léta běháním a prošením, zda mě vezme na milost nějaký stomatolog..

  4. lida.f napsal:

    Rusy jsou větší nakládačky zbavené slupky a semen a naložené. Jsou ostřejší chuti. Výborné třeba k masu.

  5. lida.f napsal:

    Děkuji za recept. V Čechách má roztomilý název, babička na Hané jim říkala rusy nebo ruse.

  6. BOYE napsal:

    Heeezky, pěkně! V životě jsem o tom neslyšela, ale moc se mi to líbí! A kloním se k tomu národnostnímu jménu. Naháči jsou prostě kapři…

  7. BOYE napsal:

    Můj táta je taky od vody! Tak od malinka vim, co je mufna, fitinka, sifon… A protože jsem kovářova kobyla v instalatérský rodině, tak umim opravit a vyměnit baterii, nádržku…
    Mladší brácha sice ryby chytá, ale od něj jsem zatím ze všech odborností slyšela jen rybářskou latinu a občas štěkne, že pokud chci rybu, ať si hrábnu do auta… Takže, pančelko, pokusim se zařadit špígláka i lysce do slovníku (a budu vypadat zasvěceně :-)).

  8. Eva Navarra napsal:

    Rusáci pro lidu.f:
    Salátové okurky oloupané, bez semen, nakrájet na proužky jako prst, prosolit 1PL soli/1kg, nechat uležet do druhého dne. Vymačkat, přidat cibuli na kolečka, celý pepř, hořčičné semínko a plnit do lahví. Babička to zalévala kyselým Dekem, takže nesterilovala. Ale může být i normální sladkokyselý nálev + sterilace.
    To jsem Vám vygooglila, sama jsem rusy nikdy nezkoušela.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..