(2425) Kdyžnevíšco…

…. tak projedeš lednici a vyndáš, co tě napadne.

čínské zelí
mrkev
okurka
zbytky kuřecího masa
vajíčka
majolka
sůl
olej
citron
opečené kousky pečiva

Zelí pokrájíme na malé kousky, mrkev a okurku nastrouháme nahrubo, kuřecí maso natrháme, vajíčka (uvařená natvrdo) nakrájíme. Vše promícháme, osolíme, zakápneme olejem, autorka použila bodlákový, ale může být jakýkoliv (ale opravdu jen pár kapek, máme tam majolku) a dáme trošičku šťávy z citronu či limetky.
Dáme na talíř a přidáme opečené kousky pečiva. Na závěr zasypeme pažitkou.

Recept vyvinula Úsměvka: „Blážo, bylo to labůžo.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2425) Kdyžnevíšco…

  1. Macůrková Jana napsal:

    Kdyžnevíšco, ale máš doma dost surovin, tak se dá vykouzlit ledacos, třeba i chleba s máslem, aby to bylo rychlé….

  2. bozena.fialova napsal:

    Hezké, tyhle salátky mám moc ráda. Kdyžnevíšco je vlastně variace na Coulo, pokaždé může být jiný (a taky většinou je), ale vždycky dobrý. :-))

  3. a.rena napsal:

    Čínské zelí mám v salátech moc ráda. Problém bude, že nikdy nezůstane žádné maso. A tak k tomu budu muset narychlo udělat kuří prsa.

  4. BOYE napsal:

    Jaaajaaa! Saláty vyklízecí, když je zelenina ještě veselá, ty miluju. A od té doby, co je nás málo (a jsem-li dostatečně rychlá), zbývává i prsní čtvrtka kuřete… A pár kapek voňavýho oleje…hmmm…
    A protože onehdy proběhla stížnost na málo recepajsů v komentech a taky proto, že nemám foťák, tak dneska přidám taky jeden „vyklízecí“.
    Dnes k obědu TALÍŘ PLNÝ PŘEKVÁPEK: Zbylo trochu palačinkového těsta. Do něj nastrouhány zbytky několika druhů sýrů, okořeněno (dnes chilli vločky, suš. česnek, suš. celerová nať, muškátový oříšek), špetka prášku do pečiva a protože to sýry moc zahustily, tak dvě lžíce bílého. Ve hmotě jsem máčela a obalovala kousky zeleniny (papriky, brokolice, cibulové kroužky a česneku stroužky, pidirajčata, celer), eidamu, tofu, kuličky ze zbytku hmoty na sekanou, natvrdlý chleba a hlívu. Všechno tak velikosti sousta. Smažili jsme ve vysoké vrstvě (na plaváka) oleje, nechali odsát na ubrousku a s hromadou zeleninového salátu to byla jednička, Nic pro žlučníkáře, ale ta syrová zelenina lehce vykompenzovala smaženinu… Jasně, studené omáčky (nejen tatarka) tomu dodají další grády.

  5. kvetula.v napsal:

    Takové Kdyžnevíšco je úžasná věc – spotřebují se různé zbytky a zasytí strávníci.
    Já povětšinou ze zbytků dělávám placičky s dipem, ale proč ne salát? Budu na to myslet, až bude v lednici čínské zelí (momentálně tam trůní ledový salát, ale brzy uvolní místo). V případě potřeby bude rychlá studená večeře 😋😷

  6. Vera M. napsal:

    Já jsem salátová a v rodině tím proslavená , těší se , jaký na návštěvách zase dostanou .
    Většinou kluci potom ještě posedávají u stolu a jí další a další misky .
    Tento je bezva s tím dobrým olejem a citronovou šťávou .
    Čínské zelí denně v kimči 😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..