…. tak projedeš lednici a vyndáš, co tě napadne.
čínské zelí
mrkev
okurka
zbytky kuřecího masa
vajíčka
majolka
sůl
olej
citron
opečené kousky pečiva
Zelí pokrájíme na malé kousky, mrkev a okurku nastrouháme nahrubo, kuřecí maso natrháme, vajíčka (uvařená natvrdo) nakrájíme. Vše promícháme, osolíme, zakápneme olejem, autorka použila bodlákový, ale může být jakýkoliv (ale opravdu jen pár kapek, máme tam majolku) a dáme trošičku šťávy z citronu či limetky.
Dáme na talíř a přidáme opečené kousky pečiva. Na závěr zasypeme pažitkou.
Recept vyvinula Úsměvka: „Blážo, bylo to labůžo.“
Kdyžnevíšco, ale máš doma dost surovin, tak se dá vykouzlit ledacos, třeba i chleba s máslem, aby to bylo rychlé….
Hezké, tyhle salátky mám moc ráda. Kdyžnevíšco je vlastně variace na Coulo, pokaždé může být jiný (a taky většinou je), ale vždycky dobrý. :-))
Čínské zelí mám v salátech moc ráda. Problém bude, že nikdy nezůstane žádné maso. A tak k tomu budu muset narychlo udělat kuří prsa.
Stačí vajce, masa netřeba 😉
Jaaajaaa! Saláty vyklízecí, když je zelenina ještě veselá, ty miluju. A od té doby, co je nás málo (a jsem-li dostatečně rychlá), zbývává i prsní čtvrtka kuřete… A pár kapek voňavýho oleje…hmmm…
A protože onehdy proběhla stížnost na málo recepajsů v komentech a taky proto, že nemám foťák, tak dneska přidám taky jeden „vyklízecí“.
Dnes k obědu TALÍŘ PLNÝ PŘEKVÁPEK: Zbylo trochu palačinkového těsta. Do něj nastrouhány zbytky několika druhů sýrů, okořeněno (dnes chilli vločky, suš. česnek, suš. celerová nať, muškátový oříšek), špetka prášku do pečiva a protože to sýry moc zahustily, tak dvě lžíce bílého. Ve hmotě jsem máčela a obalovala kousky zeleniny (papriky, brokolice, cibulové kroužky a česneku stroužky, pidirajčata, celer), eidamu, tofu, kuličky ze zbytku hmoty na sekanou, natvrdlý chleba a hlívu. Všechno tak velikosti sousta. Smažili jsme ve vysoké vrstvě (na plaváka) oleje, nechali odsát na ubrousku a s hromadou zeleninového salátu to byla jednička, Nic pro žlučníkáře, ale ta syrová zelenina lehce vykompenzovala smaženinu… Jasně, studené omáčky (nejen tatarka) tomu dodají další grády.
Ale dobře Ty 👍👍👍 Jen to čtu, tak mám chutě 😋😋
Takové Kdyžnevíšco je úžasná věc – spotřebují se různé zbytky a zasytí strávníci.
Já povětšinou ze zbytků dělávám placičky s dipem, ale proč ne salát? Budu na to myslet, až bude v lednici čínské zelí (momentálně tam trůní ledový salát, ale brzy uvolní místo). V případě potřeby bude rychlá studená večeře 😋😷
I ledový salát by na to byl vhodný …. vlastně je to jedno, ne? 😉
Z leďáku a další zeleniny dělám bez majonézy, jen zakápnuté olejem, s vejcem, případně tuňákem. Majonéza + masíčko mi ladí k pekingskému.
Večerní salátky jsou vděčné v létě, v zimě hlavně když jsme z nějakého důvodu ještě v trávicím procesu po předchozím přesycení 😉
Ja pekingsky nejím ani pod nátlakem, takže jedině ledák. Jde i s majonézou.
Já jsem salátová a v rodině tím proslavená , těší se , jaký na návštěvách zase dostanou .
Většinou kluci potom ještě posedávají u stolu a jí další a další misky .
Tento je bezva s tím dobrým olejem a citronovou šťávou .
Čínské zelí denně v kimči 😋
👍👍
Věrko vypadá to že už máš na Kimči taky závislost?
Jo, mám a ten tvůj recept je výborný . Jen jednou jsem málo myla od soli a bylo to šíííleně slané . Jinak nemá žádnou chybičku a dala bych tak 2x více krevetek, ale nechci nic měnit na geniálním receptu .