kadeřávek
sůl
olivový olej
Listy kadeřávku omyjeme, osušíme, odstraníme řapíky.
V misce smícháme olej a sůl. Soli se nedává moc, jen aby byl olej lehce slaný. Do směsi namáčíme prsty a lehce promneme lístky tak, aby byly pěkně pomaštěné. Klademe na plech s pečící folií (pečícím papírem) vedle sebe – nesmí se překrývat.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Recept poslala Květoslava. „Pozor, jde to rychle. Pekla jsem v horkovzduchu na 180° 3-5 minut. Nevím to přesně, jelikož první várku jsem de facto spálila, tak u druhé jsem ani z kuchyně neodcházela a pořád po očku kontrolovala. Jak jsem zahlédla první nahnědlý okraj, rychle jsem vyndávala z trouby. Je to zdravé mlsání – křehké, chutné, křupavé „seno“.
Já jsem loni kadeřávek smažila jako řízečky v sýrovém těstíčku. Ale kde je fotka, nevím.
No dát víc lupínků na sebe, nemuselo by to být špatné, ale ta piplačka…. 🤔
Tyto chuťovky mám moc ráda. Díky za recept, určo vyzkouším. 👍😋😋😋
O těch už jsem mockrát slyšela, ale nikdy nedělala. No, a když už je i mezi námi kuchatkami vyzkoušeno, nejspíš to taky prubnu. Nakonec, vždycky se to dá nasekat do polívky. 🙂
Ano, poblivka nebo kompost to vždycky jistí.
Kompost nééé, je to zpracovaný. 🙂 Ale i tak by toho byla škoda, dobrej kadeřávek nikdy není zlej. A takhle upravenej, kdyby se nesetkal s úspěchem, by každou polívku vykopnul o level vejš.
Nicméně já ho okusuju klidně rovnou na záhonku, tak si myslim, že mě nezklame ani ve tvaru chipsů.
Když už je to upečené, tak leda do polívky nadrolit 😁
No, přesně to myslím. Já ta různá drolení miluju.
Pokud se do toho pustíš, fakt od trouby neodcházej. Mužskej ho sice zblajznul i připálenej, ale mně to černé nechutnalo.
Tak o tom jsem nikdy neslyšela. Ale vypadá to nádherně! Budu se muset poohlédnout po kadeřávku. I kapusta by šla, ne?
Dneska dělají chipsy z kdečeho, dokud někdo kapustu nezkusí, nebudeme vědět. Chuť bude jiná, ale špatné to být nemusí.
Jejda , to je výborné, ale kde jsi uloupila kadeřávek ?
Věruš, dostala jsem 2 kusy. Byl to trochu dar danajský, ale darovanému kadeřávku jsem na molice nekoukala. Po donesení domů byl v tašce ve sklepě, po zjištění molic už se s ním pracovalo před domem, takže mi nic nezamořil. Ale chuť je jiná, než kapustová, tak i karbanátky chutnaly jinak. Byla zase trošku změna 😋😷
To je dobrá inspirace. Díky za ní.