(2930) Pomazánka z mrkve VZK 2072

Naše domácí „královská“ z mrkve je: Mrkef, celer a strouhaný sýr, trocha majonézy, citron, někdy i trocha bílého pepře a špetka soli, špetka cukru – když je třeba dotáhnout málo sladkou mrkef. Sýr kvalitativně od Goudy výše.

Do komentářů předala BOYE
Foto ilustrační.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2930) Pomazánka z mrkve VZK 2072

  1. a.rena napsal:

    Tak tu jsem dělala ve čtvrtek k večeři z obrovského celeru. Pro šest lidí a smrdělo to málem.

  2. bozena.fialova napsal:

    A už vím, co bude dnes k večeři. Přidat sýr by mě nenapadlo, Boyko, vřelý dík. 🙂

  3. lakysa22 napsal:

    Koukám, docela velká prce! To nezbbylo ani na lžičku?

  4. henriet13 napsal:

    Zeptám se možná hloupě, ta mrkev/celer se nevaří? 🫣

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Heňo, k okamžité spotřebě ne, ale kdyby sis ji chtěla udělat „na zítra“, doporučuju mrkev trochu ovařit, ne do měkka. Syrová pustí hodně šťávy. Celer netřeba.

  6. BOYE napsal:

    Moje českoučné Ukrajinky dělají velmi jednoduchou mrkvovou. Jen mrkev, česnek, majonéza, sůl. Česneku hodně. Je to varianta naší klasické bílé česnekovky. Totéž dělají i s řepou. Jak taky jinak. Pod jejich vlivem snad i knedlíky začnu dělat s řepou.
    A děkuju Fialce a Hadérce za vysvětlivky pro Henriet. Jen podotknu, že když se dělá z čerstvé (ne skladované) zeleniny, pouští strašně. Je dobré nastrouhanou zeleninu pošimrat špetkou soli, párkrát prohodit a nechat vykapat. Sousedka, když umazánka moc teče, nastrouhá do ní vařený žloutek.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..