(2926) Hlávkový salát VZK 2123

Na hlávkový salát špeková zálivka – ale musí zchladnout – i když ne úplně, spíš do vlažna, aby neztuhlo úplně sádlo: vyškvařit na kostičky něco špeku, zalít vodou, přidat sůl, cukr, ocet – vše dle chuti, povařit jen do rozpuštění cukru, dolít studenou vodou, a tímto polít a promíchat. Na okamžitou spotřebu.                               Adela.Adale

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2926) Hlávkový salát VZK 2123

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Na salát je trochu brzo, ale neva.
    A k sukům jsem přidala fotku! Podívejte se.

  2. Vera M. napsal:

    Tento salát se špekem je úplně nenejnejnej ( moje potomstvo to nechápe a špek tam nechtějí ).
    Já zálivku vařím tak , že do nejmenšího kastrolku naleju tak čtvrtinu vodu, 1 lžičku soli , 10 lžiček cukru a flašku octu brutálně překlopím a hned zvednu . Nálev je “akorát “.
    Vyzkoušeno mockrát a i mládež si tento nálev pochvaluje , že nemusí přemýšlet jak a co a je to OK

  3. a.rena napsal:

    Salát se špekem miluje manžel, já opravdu ne. Takže dělám mu zvlášť a sobě taky.
    A ledový salát dělávám se zálivkou z jogurtu, olivového oleje, medu, hořčice, trochy soli a vinného octa, do toho opražené hořčičné semínko. Ale to už je spíš samostatné jídlo.

  4. sharka.68 napsal:

    Kámoška ho dělá tak,že udělá salát se zálivkou a před podáváním salátu na něj nasype vyškvařené kousky špeku, krásně to křupe..omastek tam nedává..

  5. jarybarka napsal:

    Já mám hlávkový salát nejraději jen pokapaný citronovou šťávou.
    A to řešení od Šárky se mi líbí a zkusím i se špekem bez omastku.

  6. adela.adale napsal:

    Chtěla bych k tomu tuku dodat, že ho tam opravdu není moc (špeku dávám kousek) a ten salát líp jaksi „klouže do krku“. Někdy ty škvarečky vylovím a sypu až nakonec, je to lepší (Šárka mě předběhla) a taky se to hodí, když to někdo nechce.

    • Imelda napsal:

      Ten salát jsem kdysi takto taky dělávala. Naše nejmladší z toho vždycky všechny škvarečky vybrala a pochutnávala si na nich. Pak už chtěl muž salát jen se zálivkou, voda, cukr. sůl a ocet. A já děkuji za připomenutí, znovu to zkusím s tím špekem, jak píše Adélka, salát půjde líp pokousat.

  7. lakysa22 napsal:

    U nás buď citronovà zálivka, nebo osolená kyška. Špek jsem viděla v rodině spolužačky, ale tam ho nalévali horký – salát okamžitě zvadl..

  8. kvetula.v napsal:

    Před cca 10ti lety jsem salát se slaninou jedla v jedné restauraci a moc mi chutnal. Kuchař nechtěl recept prozradit ani svému kamarádovi. Ta zálivka byla trošku vlažná a já si tenkrát říkala, že to nějak zkusím – no nezkusila. Pak jsem to četla tady v komentech a protože hned neudělala, zase úspěšně zapomněla. Myslím, že to bude ono a už mám uložené, takže do třetice to snad klapne a já to „zdravý s nezdravým“, jak tento salát nazval kamarád, konečně udělám. Adél díky za recept 😋😎

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ten miluje zeťák, z Moravy 👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..