brambory
škvarky
cibule
kysané zelí
kmín
sádlo
Uvaříme brambory v osolené vodě a rozšťoucháme. Na sádle osmahneme dozlatova cibulí, přidáme drť ze škvarků nebo nakrájené škvarky a celý kmín, prohřejeme, přidáme rozšťouchané brambory, osmahneme a nakonec přidáme kysané zelí a chvíli opekáme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Recept a foto pan Milan Paleta: „Zkuste, je to delikatesa.“
Pardon, musela jsem vyměnit recpet – byl připravený další prejt VZK – tak ten zas jindy.
Je to vlastně taková variace na lepenici, značně vylepšená těmi škvarky. Bude to výborné, jen to nebudu přehánět s chlebem, asi mi bude stačit skrovná skýva. 🙂
přesně tak Fialko, „nedělní lepenice“ ..u nás bude dneska k večeři,měla jsem ji v plánu,aniž bych tušila,že se tu objeví…a já si k ní dám vychlazenou kyšku, s troškou pepře
Přesně! První mě napadlo napsat, že v recepisu je chybná položka: chleba. 🙂
Já bez chleba – bude to stačit. Šurkavky nemaje, musím počkat..
Vrátila jsem se do dětství. To dělávala moje mamka, jen bez kmínu, a je to opravdu dobré. Zkuste, nebudete litovat. A chleba klidně vynechejte, je tam zbytečný.
No jasně – krajová specialita. 🙂 Protože manželovi strašně chutnaly „brambory se škvarkama“ (recept 2021) a lepenici má taky rád, nepochybuju, že uspěju i s tímhle.
Na ten chleba taky koukám 🤔. Nechávám v bramborách před rozšťoucháním trošku vody z vaření , mám to ráda řidší . Škvarky zkusím , kupuju si v zeměkouli sádlo se škvarky , bude to bez práce koláče 😉 a hned dnes . Už se mi sbíhají sliny .
A bude i zítra . Tak !! Mňam
Bych k tomu chleba taky nemusela,ale moje maminka milovala kombinaci brambor s chlebem ,že ta nakyslá chutˇs nasládlostí brambor je nejlepší.Já mám zase ráda zelí a toto musí být mňamka…hned bych si to dala…děkuji..
Taky se u nás dělávalo.
Táta ale s kyselou okurkou.Já s mámou s kysaným zelím.
Vynikající.
Tak to je moje jídlo, díky
Ten chleba bych taky vynechala, ale chápu chlapa ….. nemá maso, tak hodí chleba 🤣🤣🤣🤣