Pokud máte formičky na „nanuky“, tak na 6 kusů budete potřebovat:
1/4 l ostružin
1/2 kelímku 33% smetany
4 lžíce moučkového cukru
tyčový mixér
Všechny ingredience vložíme do nádoby a rozmickujeme, až ucítíme, že smetana „tuhne“. Vlijeme do formiček a dáme zamrazit. Můžete použít kelímky, množství libovolně násobit, atd.
A teď trocha nostalgie. Když jsem byla dítě, prázdniny končily, když začínaly žně, což dnes už dávno neplatí … a já mám v paměti veršovanou Perníkovou chaloupku Václava Renče (je to strašný, umím ji celou zpaměti), která ty dávné doby potvrzuje:
Už v lese zrají ostružiny,
už dozrály a opadaly,
už zčervenaly jeřabiny
a z kolouchů se srnci stali.
Haraší podzim temným lesem,
dětem je chladno i v té kleci.
A zetlel podzim, zima jde sem,
a baba zatopila v peci.
Tak kdyby dneska měla baba zatopit v peci, když dozrají ostružiny a zčervenají jeřabiny, asi by u toho chcípla vedrem a pohádka by skončila jinak 🙂
Autorka příspěvku: HaderachKwisatz
S tím kolouchem jsi mi připomněla: dneska, když jsme jeli z nákupu, tak nad Ledečkem na poli stála srnka se srnčetem (kolouchy mají jeleni a daňci).
Jinak koukám, že ty ty naše kolegyňky taky pěkně rozmazluješ….lepší pomocnici jsem si vybrat nemohla???.
Tak hlásím:zmrzlina udělaná z dvojité dávky a druhá(taky dvojitá) spřídavkem jogurtu.Jsou na mrazáku,tak jsem zvědavá-díky za inspiraci.
Ať chutná!
Děkuji 🙂
Ještě si stěžuj, že já tě vyměním (no, jo, ale za koho????)???
Cák si stěžuju??? 🙂 🙂 🙂
…Plha se hlásí!…
Jen se holky držte pěkně spolu. Žádná plha tady nejni! Zato recept na plže by se hodil. Předevčírem jsem během pěti minut narazila na troje pářící se uliťáky, tak budeme mít mladých plnou zahrádku, peněz je třeba, tak že bych mohla pozvat francouzskej zájezd na oběd…