200 g ořechů kešu
50 g mořské soli
4 lžíce vody
V horké vodě rozpustíme co nejvíce soli, cca 50 g.
Kešu ořechy dáme do mísy a promícháme s osolenou vodou.
Pečící plech vyložíme papírem na pečení a ořechy na něj přendáme. Na jednom velkém plechu je možné pražit až půl kila kešu ořechů, takže 200 g se vejde bez problémů.
Rozpálíme troubu na 130-140 °C. Poté do ní vložíme plech s kešu ořechy. Asi po hodině by mělo být hotovo – oříšky lehce zrůžoví a budou do křupava upražené.
Doporučuji kontrolovat už cca od 40. minuty pražení, protože každá trouba přece jen hřeje trochu jinak.
A takovej zvzůreček je kde?? A doufám, že bude taky ke každýmu curkoví, co tu budeš nabzízet…
To jsi měla zase noční? Jinak en název je trochu zavádějící – všechny oříšky kešu v obchodech jsou již pražené, protože plody ledviníku jsou za syrova jedovaté.
Nezamlouvej to!! Jsem se pídila po vocutnávce!
Tak abychom si to upřesnili: jedovatý je osemeník. A protože hrozí, že při loupání se jed přenese na samotné „oříšky“, odstraňuje se zapařením nebo lehkým opražením. Koupené naturální kešu zůstávají měkké a vláčné a rozhodně nekřupají.
Jdu do toho, to se hodí vždy a zrovna jich tu pár nesolených mám 😋😋😋
Před časem jsem u regálu řešila dilema – solené x nesolené, nebo v menších baleních oboje… Nakonec jsem vzala veliké balení nesolených s tím, že co nepoužiju na pečení, osolím a schroupneme… No a teď už bez bádání vím, jak na to . Díky 😋😷
Milovala jsem všechny oříšky, kešu a para ořechy obzvlášť, leč na má kusadla už to dnes moc nejni… :-((
To já mám taky tak, ale kešu oříšky bych asi ještě zvládla.
Nevim, co tě mrzí! Kup para, vlož do hu…úst a cucej jako bonbon. Ušetříš a vydrží – při šetrném cucání – do příštích Vánoc… Kusadel netřeba.
🤣🤣🤣
No, při té ceně jich ani víc kupovat nebdudeš..
🤣🤣🤣🤣🤣
To je pro mě zajímavá varianta s tou slanou vodou . Já cela léta oloupala ještě horké mandle, ocezené, ruce popálené, ale dobrý .
Pak šoupla na miligram oleje na malou pánvičku a trpělivě přehazovala. Pak teprve sůl .
Tohle rozhodně vyzkouším , je to prima , fakt .
Kešu sice nemám , ale ty mandle joooo.
Bezva recept
Ta slaná voda je výborný nápad, zkusím. A když to funguje na kešu, bude to fungovat i na ostatní jadýrka.