(2456) Kuřecí maso na medu s jogurtem

kuřecí kousky, nejlépe stehenní paličky
1 kelímek bílého jogurtu
1/3 hrnečku rozpuštěného másla
1/2 hrnečku medu
1 PL hořčice plnotučné, ale může být i dijonská
1 PL kari
trochu vody
sůl

Paličky stehýnek omyjeme, osušíme, osolíme. Připravíme si „lák“ – smícháme všechny ingredience a maso v něm chvíli necháme odpočívat.
Dáme do pekáčku, podlijeme trochu vodou a dáme přikryté péct. Když je maso měkké, tak odkryjeme a necháme zezlátnout.
Podáváme s rýží (nejlépe s recepískem č. 2264) či hranolkami.

Recept poslala Úsměvka: „Paličky jsem neměla, tož kuřprsa, nakrájela jsem na menší kousky, nechala láchat cca 20 minut a potom pekla. Je to vynikající.
A nešpinila jsem hrneček, použila jsem zrovna prázdný kelímek od jogurtu.
Pekla jsem nejprve na 200° a po odkrytí na 220°. Včetně přípravy, vaření rýže a pečení byl oběd na stole za 1,5 hodiny.

Dobrou chuť!

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2456) Kuřecí maso na medu s jogurtem

  1. lakysa22 napsal:

    Mohla bych pohostit návštěvu, vypadà to móc dobře, jen u nás nikdo kari moc nemsusí…tož zababicujem!

  2. sharka.68 napsal:

    ty budeš otevírat interhotel? To vypadá nádherně….

  3. jarybarka napsal:

    Já mám vždycky pocit,že kari moc nemusím,ale pak něco na kari ochutnam a je to výborný.
    Tak ukládám a vyzkouším!

  4. Imelda napsal:

    Vypadá to opravdu nádherně a výborné je to určitě také.

  5. Francizska napsal:

    Nádherně naservirované. 👍👍

  6. kvetula.v napsal:

    Díky medové hořčici byl u nás vzat med na milost i k masu – samozřejmě v kombinaci s pikantní hořčicí, což je i tady. Nic nebrání vyzkoušení. Jen dotaz – masíčko namarinuju, upeču a zbytek marinády? Ten se k pečínce nedává? Na talíři je vidět nějaký sosík. To je to, co maso v pekáčku pustilo? 🤔😷

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Lakys, kari kupuji zásadně od Vitany, jiné nám nechutná 😉
    Sharko, moc děkuji. Nebudu, jen jsem tam lupla na ozdobu kousek jablka a okurky, petržel z mrazáku tam věru nevypadala dobře, trochu se na to focení netvářila čerstvě😢
    Jarní Bárko, já se taky na kari netvářila ze začátku, ale teď v různých kombinacích a moc mi to chutná, hlavně to nádherně voní 😋
    Imeldo a Franci, moc děkuji
    Květule, on ten med vyrovná chuť kari. Dáš marinované maso a přidáš i zbytek. Po upečení podliješ troškou vody a ty přípečky (je tam med, hořčice, jogurt) provaříš a máš zálivku. Ale nemusí být, můžeš to vyhodit. Jen k té rýži je to lepší. 😉
    Jen ještě musím napsat, že je to o hodně míň ostré, než recept „Kuře na medu“ … tuším 2125 😉

  8. a.rena napsal:

    Mňááám! To je luxusní. Jsem na tom jak Úsměvka, kari beru na milost postupně. A oblibuju taky Vitanu. A taky jsem přišla na chuť medové hořčici, tak tam lupnu tu, okoštuju a uvidím, kolik ho tam potom ještě přidám.

  9. BOYE napsal:

    Týjo, to je tak krásný, že na to mám ukrutnou chuť i přes můj nepříliš kladný vztah ke kari. Ale i já si ho postupně buduju, stejně jako další z vás tady. Mně v kari chutná všechno, jen ne ta kurkuma. Ale zase ta její barva je nenahraditelná. Ách jóóó! Jenže ono to je tak krásně euroindický, že jsem se rozhodla do toho jít bez pardonu. Ale taky si zababicuju: Když nemáme kuře, lupnu tam krůtu. Kuřata budou až v lednu a jak se znám, do tý doby bych zapomněla.
    Úsměvko, jedna s hvězdou za přesvědčivou prezentaci!

  10. bozena.fialova napsal:

    Moc se mi to líbí a karí mám v oblibě, jen se trochu bojím, jestli toho medu tam není
    moc. Ale Úsměvka by nic špatného nedělala, takže v historicky krátké době to vyzkouším. Díky za recept.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..