kuřecí kousky, nejlépe stehenní paličky
1 kelímek bílého jogurtu
1/3 hrnečku rozpuštěného másla
1/2 hrnečku medu
1 PL hořčice plnotučné, ale může být i dijonská
1 PL kari
trochu vody
sůl
Paličky stehýnek omyjeme, osušíme, osolíme. Připravíme si „lák“ – smícháme všechny ingredience a maso v něm chvíli necháme odpočívat.
Dáme do pekáčku, podlijeme trochu vodou a dáme přikryté péct. Když je maso měkké, tak odkryjeme a necháme zezlátnout.
Podáváme s rýží (nejlépe s recepískem č. 2264) či hranolkami.
Recept poslala Úsměvka: „Paličky jsem neměla, tož kuřprsa, nakrájela jsem na menší kousky, nechala láchat cca 20 minut a potom pekla. Je to vynikající.
A nešpinila jsem hrneček, použila jsem zrovna prázdný kelímek od jogurtu.
Pekla jsem nejprve na 200° a po odkrytí na 220°. Včetně přípravy, vaření rýže a pečení byl oběd na stole za 1,5 hodiny.
Dobrou chuť!
Mohla bych pohostit návštěvu, vypadà to móc dobře, jen u nás nikdo kari moc nemsusí…tož zababicujem!
dej trošku kurkumy, kvůli barvičce..trošku,soli a pepře …a maličko chilli vloček…
ty budeš otevírat interhotel? To vypadá nádherně….
Vypadá to krásně.Uhledná porce rýže. Žádné závěje po celém talíři.
Jo jo jí.se i očima.
Úsměvka umí .
Já mám vždycky pocit,že kari moc nemusím,ale pak něco na kari ochutnam a je to výborný.
Tak ukládám a vyzkouším!
Kari je směs koření, tak asi záleží, jaké máš v kuchyni Ty a jaké jiný kuchař? Nevím… ale mám stejný problém. Takže to dělám, jak radí Šárka výše – ke kurkumě přidám po špetičkách další koření.
Vypadá to opravdu nádherně a výborné je to určitě také.
Nádherně naservirované. 👍👍
Tak si tu říkám, že se Úsměvka inspiruje ve vytříbených restauracích – hotové umělecké dílo 😋👍
Díky medové hořčici byl u nás vzat med na milost i k masu – samozřejmě v kombinaci s pikantní hořčicí, což je i tady. Nic nebrání vyzkoušení. Jen dotaz – masíčko namarinuju, upeču a zbytek marinády? Ten se k pečínce nedává? Na talíři je vidět nějaký sosík. To je to, co maso v pekáčku pustilo? 🤔😷
Lakys, kari kupuji zásadně od Vitany, jiné nám nechutná 😉
Sharko, moc děkuji. Nebudu, jen jsem tam lupla na ozdobu kousek jablka a okurky, petržel z mrazáku tam věru nevypadala dobře, trochu se na to focení netvářila čerstvě😢
Jarní Bárko, já se taky na kari netvářila ze začátku, ale teď v různých kombinacích a moc mi to chutná, hlavně to nádherně voní 😋
Imeldo a Franci, moc děkuji
Květule, on ten med vyrovná chuť kari. Dáš marinované maso a přidáš i zbytek. Po upečení podliješ troškou vody a ty přípečky (je tam med, hořčice, jogurt) provaříš a máš zálivku. Ale nemusí být, můžeš to vyhodit. Jen k té rýži je to lepší. 😉
Jen ještě musím napsat, že je to o hodně míň ostré, než recept „Kuře na medu“ … tuším 2125 😉
Mňááám! To je luxusní. Jsem na tom jak Úsměvka, kari beru na milost postupně. A oblibuju taky Vitanu. A taky jsem přišla na chuť medové hořčici, tak tam lupnu tu, okoštuju a uvidím, kolik ho tam potom ještě přidám.
A.reno, děkuji za pochvalu 😘
Týjo, to je tak krásný, že na to mám ukrutnou chuť i přes můj nepříliš kladný vztah ke kari. Ale i já si ho postupně buduju, stejně jako další z vás tady. Mně v kari chutná všechno, jen ne ta kurkuma. Ale zase ta její barva je nenahraditelná. Ách jóóó! Jenže ono to je tak krásně euroindický, že jsem se rozhodla do toho jít bez pardonu. Ale taky si zababicuju: Když nemáme kuře, lupnu tam krůtu. Kuřata budou až v lednu a jak se znám, do tý doby bych zapomněla.
Úsměvko, jedna s hvězdou za přesvědčivou prezentaci!
Od Tebe tu pochvalu beru, opravdu. Ono by to šlo asi i s vepřem, jen bude delší příprava a pečení. A tam bych měla strach, že se jogurt a med připečou moc. Ta krůta či kachna by byla cajk. 👍👍
Moc se mi to líbí a karí mám v oblibě, jen se trochu bojím, jestli toho medu tam není
moc. Ale Úsměvka by nic špatného nedělala, takže v historicky krátké době to vyzkouším. Díky za recept.
Není, fakt je, že jsem dávala 1/3 kelímku od jogurtu. Ale Ty chutě určo vyladíš, tomu věřím. Já to dala na první dobrou přesně podle receptu, jen ne do hrnku, ale do kelímku od jogurtu.