100 ml mungo
200 ml bulgur
1 větší cibule
1 lžička drcený kmín
1/2 lžičky sůl
slunečnice (jiná semínka)
citron
sojová chilli omáčka
cherry rajčátka
polníček (jiný salát)
Bulgur řádně propereme, dáme do hrnce spolu s fazolkami mungo , které jsme přes noc namočili, drobně pokrájenou cibulí, solí a kmímem (se solí opatrně, dochucuje se sojovou omáčkou). Zalijeme dvojnásobkem vody a na mírném ohni uvaříme doměkka. Občas promícháme, případně dolijeme trošku horké vody.
V případě použití papiňáku není třeba fazolky předem namáčet, necháme 8-10 min „pípat“, vypneme a necháme 20 min dojít.
Uvařené promícháme, přidáme semínka, dochutíme citronovou šťávou a sojovou omáčkou, případně dosolíme. Nakonec vmícháme půlky cherry rajčátek a přebraný polníček (pokrájené jiné lupení).
Nabízejí se různé kombinace dle obliby a dostupnosti surovin. Recept poslala Květoslava.
Omluvuju prodlení, byla u MUDr.
Na takovou dobrotu myslím každej počká rád!
Máš to pěkně barevný.
Omlouvám se Mě ale bulgur nějak neoslovil.
Kdo toto rád určitě si pošmákne.
To já si pošmáknu, bulgur mám ráda. Tak další recept na obměnu. 👍
U „drobení“ mi všech pět dětí postupně dalo jasně najevo, že kuskus NEEE a bulgur JOOO.
U tohohle recepajzlíku bych změnila jediné: Bulgur bych vařila extra. Nějak se mi zdá, že konzistence, kterou máme rádi, by se společným vařením poněkud nedocílilo. Tedy spíš přecílilo…
Když já nemám tolik malejch hrnců 😁
Ale máš pravdu, fazolky mohly být tvrdší😉
U nás naopak, bulgur neee, ale kuskus joooo.
Ale dcérenka oblibuje, tož recepísek zasílám 😉
Dělala jsem bulgur prvně v životě a přiznávám, že byl přichystaný chleba s máslem, ale nakonec nebyl využitý. Chutnalo nám. Určitě bude bulgur častěji i bez munga 😋
Já bych si asi pochutnala, ale s mým dědem by to bylo horší. 🙂