brambory
máslo
česnek
strouhanka
parmazán
sůl
pepř
petrželka
slanina
Brambory důkladně omyjeme, položíme na lžíci a nařežeme na tenké plátky – nedořezáváme, musí držet pohromadě. Osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem. Pečeme 25 minut troubě předehřáté na 220°. Vyndáme z trouby znovu potřeme rozpuštěným máslem – snažte se dostat i mezi jednotlivé plátky. Posypeme strouhankou smíchánou s parmezánem a dáme péct na dalších cca 20 minut. Nejlepší je podávat je posypané nasekanou petrželkou a slaninovými škvarečky.
Nedorizneme, protoze je krajime na te lzici🤗 a hsiu super…jen to neznam pod timhle nazvem..u nas parmazanove brambory
Jsou jedinci, co otočí nůž špičkou dolů a doříznou je i na tý lžíci. Recept vymysleli Švédové ve vyhlášené restauraci Hasselbacken („Lískový svah“), která ve Stockholmu funguje od roku 1853. Proto hasselback.
😄😄😄
Perfektní . U nás moc oblíbené jídlo .
V nějakém pořadu v TV kdosi radil brambor položit vedle dřevěného prkýnka ( je vyšší než plastové ). A nůž se vždy zastaví na prkénku . Je to pohodlný způsob nedokrajování brambor 😉
Taky dobrá vychytávka. Díky Věrko… vyzkoušíme, uvidíme co půjde líp dělat.
Já krájim mezi dvěma jídelními hůlkami, případně špejlemi. Na brambory špejle, ze kterých stavíme draky, na okurky a jinou zeleninu klasické jitrnicovky…
Včera jsem konečně vyzkoušela brambory … Jednoduché pečené…. a už další ňamka. Toto sice bude trochu pracnější, ale výsledek určo bude stát za to. Jen budu muset vychytat, jestli radši menší, nebo větší hlízy. Pro dva si můžu i s menšíma pohrát a bylo by to rychlejší 😋😷
Začíná tu být dost přebramborováno. Čímž je způsobeno, že já začínám mít přežráno. Já taaaak miluju brambory! A zvláště pečený. Všelijak. A pokaždý, když se tu nějaký objeví, začnu nekontrolovatelně slintat a žhavit troubu! A teď si budu muset dojít koupit i parmazán, nebo nějakej „gran, grana“, prostě nějakej dobrej a tvrdej (sýr).
Jak tak tady krotím chutě, došlo mi, že poslední brambory padly na salát o štědrovečerní večeři. A taky strouhanky nět, došla zároveň s brambory. Tož je třeba nakoupit velmi. Ó, to bude mít pan Nguyen – Li radost. Tak nezdržujte, jdu do krámu (především proto, že mi došly cigára…)!
A pamatujte, že parmazánovo-strouhanková krusta, podpořena máslem, je výborná na skoro všem! Na bramborách obzvláště. Lhostejno, zda Hasselback, Savarin, Erteple…
Anžto a poněváááádž taky miluju brambory, mám ještě nějaký v záloze.
Hurááá! Začíná to tu zase frčet!
Já určitě chciiiii, brambory 👍☺️😋
Přidávám se k jásajícímu davu, jedna úprava brambor lepší než druhá. Dnes byly jako příloha ty jednoduché obalené v mouce,
byly vynikající. Jenom se mi zdá, že u těch bramborových dobrot se mi nějak zvyšují krmné dávky… :-))
😄😄😄
Něcopodobného mám v receptech jako „Bramboroví ježci“. Brmbory jsou krájené dokonce do čtverečků.
Ale ty vypadají kouzelně ….. tož díky za recepísek, určo bude vyzkoušen v brzké době 😋😋
To je nádhera. Jedny brambory lepší něž druhý.Všechno potřebné mám. Jen brambory to asi bude chtít jiné než mám ve sklepě. Prozatím ukládám.
Brambory na jakýkoliv způsob nikdy nezklamou, tyto jsou zkrátka s sež..ní a hned.
Děkuji za recept, připomněl mi, že je musím přebrat jestli jsou v pořádku.
Vloudila se chybička při číslování, takže vyřešeno posunem jednoho čísla sem dopředu. To jen abyste se nedivily, že je tam tolik komentářů už teď.
Mmj, už jsem je dělala několikrát, jsou vynikající.