1 kg hovězího masa
200 g olomouckých tvarůžků
150 g měkkého salámu
3 vejce
hořčice
světlé pivo
olej
máslo
sůl
pepř
hladká mouka
Ze zadního hovězího nařízneme plát na roládu a rozklepeme ho. Vejce umícháme na cibulce osmažené na másle, nezapomeneme je mírně osolit. Maso potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu, na ně dáme plátky příčně rozkrojených tvarůžků, na ty rozetřeme míchaná vejce. Roládu zabalíme, převážeme nití nebo provázkem a na povrchu osolíme. Zprudka ji ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, potom ji podlijeme pivem a dáme pod poklicí do trouby péct. Během pečení podléváme vodou a poléváme výpekem. Ze stěn pekáče odškrabujeme, co se přichytilo a vracíme do šťávy, dodá jí to barvu a chuť. Při pečení rolády tak vznikne hustý výpek s konzistencí omáčky, který je vynikající.
Recept na PŽ vložila Živá voda: „Mám ji vyzkoušenou jak z hovězího, tak i z vepřového masa, je opravdu výborná a kupodivu se tvarůžky ani z trouby ani z hotové rolády neozývají nijak hlasitě.“
Foto ilustrační.
Páni, to je skvost! Tvarůžky v rodině milujeme v jakékoliv podobě, dělám i slaný štrúdl s tvarůžky. O této roládě vím, že se dělá, ale nikdy jsem nezkusila. Už jsem chycená na udičku…
Pro mě taky skvostný recept . To jsi vystihla .
A H to má krásně upečené + podrobný postup. Super
Ježíš, já jsem Káča , foto ilustrační . To vůbec neva, ale jsem popleta .
Já zatím zkusila jen smažené v trojobale, prasátkovou roládu bych zkusit mohla..
Boženka má ty masové pečené pokrmy vždy obzvlášť „vypečené“.
Ukládám.Moc se mi to líbí.
Taky jsem si vzpomněla hned na Boženku
Teda takto, fšecko dám, ale tvarůžky neeee. Ale myslím si, že tam může přijít i jiný sýr, ne? Jinak recepísek luxusní, opravdu
Taky bych musela vyzkoušet s jiným sýrem. Tvargle nemusíme ani jeden….