(2516) Rybí karbanátky

500 g pečeného rybího masa bez kosti (může být i filé)
2 vejce
1 lžíce bramborového škrobu
asi 2 lžíce jemné strouhanky
menší cibule jemně nakrájená
hrst sekané petrželové natě
mléko
sůl
pepř

Pečené (nebo na páře uvařené) rybí maso bez kostí na talíři vidličkou rozmačkáme. V míse mlékem navlhčíme strouhanku a necháme řádně nasáknout. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. Podle potřeby přidáme strouhanku, nebo trošku mléka, abychom dosáhli potřebné konzistence. Utvoříme karbanátky, obalíme v jemné strouhance a buď na pánvi osmažíme, nebo naskládáme na plech, pokropíme olejem a v troubě upečeme.

Recept poslala Květoslava: „Dělávám z  upečených „válečků“ ze hřbetů amura, který se hezky dělí na plátky a jednoduše vykosťuje. Někdy petrželku nahradím pažitkou. Nepoužívám žádné výrazné koření, aby nebyla potlačena rybí chuť.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2516) Rybí karbanátky

  1. Macůrková Jana napsal:

    Uvažuji o nich, mám tam kus (velký) kapra a to pro Vlatika není ryba. Tak se to takhle alespoň zpracuje.

  2. lakysa22 napsal:

    Květuš, poznàvám Tvou uměleckou ruku👍 hezky naservírované – nedivím se, že nestačíš vařit. 👍👍 Už vím, proč nikdy nezbude ani malinký klousek na zvzůreček🤣

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nádhera a skvělý nápad, určo vyzkouším, seč doma nemaje amura. Příště dorazím na ochutnávku 😋😋😋

    • kvetula.v napsal:

      Jooo holka… kdoví kdy bude příště. Tohle už byly poslední „hřbety“ od předvánoc. Taktak jsem si vzpomněla na fotku 😁. Ale možná, že po avizovaném únorovém výlovu ještě něco „ulovíme“ na vzdálenějších sádkách. U nás prodávají občanům jen 1-2 měsíce kolem Vánoc 😢

  4. Vera M. napsal:

    Jeee, to bych si dala . A vypadají bezva 😎

  5. jarybarka napsal:

    Pěkně to vypadá. V létě když berou cejni i na karboše občas dojde.

  6. a.rena napsal:

    Přiznám se, že jsem ještě nikdy rybí karboše nejedla, nějak jsem neměla potřebu. Tak bych mohla zkusit, všechno je jednou poprvé.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..